Privreda

Patria zainteresovana za osnivanje centra u Hrvatskoj

Patria zainteresovana za osnivanje centra u Hrvatskoj
Foto: N.N. | Patria zainteresovana za osnivanje centra u Hrvatskoj

ZAGREB - Finska kompanija Patria zainteresovana je za osnivanje Centra za održavanje, popravak i remont aviona i helikoptera u Vazduhoplovno tehničkom centru u Velikoj Gorici, o čemu se vode intenzivni pregovori sa predstavnicima hrvatskog Ministarstva privrede, rečeno je u finskoj kompaniji.

"Predstavnici Patrije posjetili su ZTC kako bi videli u kakvom je stanju kompanija i utvrdili mogućnosti buduće saradnje. Isto tako, pozvali smo tehničko osoblje ZTC-a u nordijske zemlje kako bi se upoznali s mogućnostima Patrije u održavanju helikoptera i vojnih aviona", rekla je portparolka kompanije Brigita Salonen Jutarnjem listu.

Prema njenim riječima kompanija želi da uspostavi dugoročno partnerstvo sa državnim kompanijama koje se bave poslovima održavanja, remonta i popravki u Evropi.

U Ministarstvu privrede potvrdili su da su predstavnice Patrie boravili u Hrvatskoj i da su posetili Vazduhoplovno-tehnički centar kako bi se upoznali s mogućnostima i kapacitetima same kompanije i razmotrili mogućnost potencijalne buduće suradnje.

Inače finska kompanija u svom portfelju ima i dio Aviation u kojem se rade poslovi održavanja civilnih i vojnih helikoptera i borbenih aviona F18 koje koristi finska vojska, a Patriji je hrvatska kompanija interesantna zbog budućih većih poslova održavanja hrvatskih helikoptera Kiowa, Bell i Black Hawk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije