Privreda

Pet zlatnih medalja za "Podrume Vukoje 1982" na ocjenjivanju u SAD

Pet zlatnih medalja za "Podrume Vukoje 1982" na ocjenjivanju u SAD
Foto: N.N. | Pet zlatnih medalja za "Podrume vukoje 1982" na ocjenjivanju u SAD

"Podrumi Vukoje 1982" osvojili su pet zlatnih medalja za svoja vina na prvom ovogodišnjem velikom vinskom takmičenju "America Wine Awards 2021" održanom u Sjedinjenim Američkim Državama čime su dobili i direktnu preporuku za najprestižnije hotele i restorane u Sjedinjenim Američkim Državama koji imaju Michelin zvjezdice.

Zlatne medalje dodijeljene su za:

•      Tribunia Chardonnay & Malvasia dubrovačka, berba 2019;

•      Zlatna selekcija white, berba 2016;

•      Carsko vino - Grand Cru, berba 2016;

•      Primavera red cuvee, berba 2019. i

•      Vranac Rezerva, berba 2015.

"America Wine Awards" je prestižno takmičenje koje organizuje "Američki vinski list" (America Wines Paper), specijalizovani magazin za profesionalne vinske kupce, uvoznike i distributere, a članovi žirija su vinski eksperti, somelijeri i predstavnici kompanija specijalizovanih za vina.

Ovo je jedan od najvećih uspjeha vina sa Balkana na jednom vinskom takmičenju održanom na sjevernoameričkom kontinetu, a časopis "Američki vinski list" ima misiju da vina koja se uvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država približi kanalima prodaje, odnosno vrhunskim hotelima, restoranima i kafeima (HoReCa sektoru), drink storeovima i vinotekama.

"Podrumi Vukoje 1982" su prisutni već gotovo deceniju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a njihova vina se mogu naći u četiri američke savezne države (Illinois, Washington DC, New York i Pennsylvania).

Rezultati ovog ocjenjivanja objavljeni su u "Američkom vinskom listu" (America Wines Paper) i proslijeđeni su na adrese više od 1.500 raznih medija te hiljadama distributera vina širom sjevernoameričkog kontinenta, što će, nesumnjivo, dovesti do popularizacije vina iz čitavog regiona.

Ovo je još jedna u nizu potvrda da "Podrumi Vukoje 1982" nije samo proizvođač vrhunskih vina, nego i jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu, koji je i u vremenu pandemije uspio ne samo da promoviše kvalitet vina iz regiona, već i da eksportuje više puta na tržište Sjedinjenih Američkih Država i Azije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije