Privreda

Petričević: Namjenska industrija Srpske ima šta da ponudi

Petričević: Namjenska industrija Srpske ima šta da ponudi
Foto: Srna | Petričević: Namjenska industrija Srpske ima šta da ponudi

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da kompanije iz Srpske iz oblasti namjenske industrije imaju šta da ponude na međunarodnom tržištu jer imaju dugu tradiciju, dobre reference i izvrstan inženjerski kadar.

On je dodao da to u kombinaciji saniskim troškovima proizvodnje i partnerstvom s renomiranim kompanijama, kao što je ruski "Rosteh", može rezultirati ponudom konkurentnih proizvoda.

Petričević je danas razgovarao sa delegacijom ruskih kompanija namjenske industrije, predvođenih predstavnicima državne korporacije "Rosteh" s ciljem realizacije Memoranduma o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, potpisanog u avgustu prošle godine na moskovskom Međunarodnom vazduhoplovnom samitu "Maks", saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Petričević je istakao da je zadovoljan pregovorima i da prve rezultate očekuje već u ovoj godini, te dodao da saradnja s "Rostehom" i kompanijama iz Srpske iz oblasti namjenske industrije otvara novu perspektivu razvoja i ulaz na tržište Ruske Federacije.

Planirano je da ruska delegacija posjeti Tehnički remont Bratunac i bijeljinski "Elvako metpro" s kojima se već intenzivno razgovara o saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije