Privreda

Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima
Foto: Srna | Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

LAKTAŠI - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa domaćim privrednim društvima, koja će podržavati i u narednom periodu.

"Kroz svoje kapacitete i nadležnosti radićemo na uvezivanju kompanija i pronalasku partnera u Republici Srpskoj i regionu", rekao je Petričević novinarima u Aleksandrovcu u opštini Laktaši, gdje je posjetio kompaniju "Dukat".

Prema njegovim riječima, Ministarstvo želi da u ovim teškim vremenima za domaću privredu pošalje poruku i utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

"Na taj način čuvamo radna mjesta, jačamo domaću privredu i svakako više novca zadržavamo u Republici Srpskoj", naglasio je Petričević.

Petričević je rekao da je danas posjetio uspješnu domaću kompaniju čiji su proizvodi već godinama prepoznatljiv brend na tržištu Republike Srpske.

"Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom sredstava za dezinfekciju, koji su u trenutnoj situaciji bili deficitarni na tržištu", istakao je Petričević.

Direktor proizvodnje u kompaniji "Dukat" Dragan Ždrnja rekao je da ova kompanija zapošljava 363 radnika, a njih 112 radi u proizvodnji.

"Proizvodimo šest vlastitih brendova. U procesu proizvodnje konstantno usavršavamo kvalitet proizvoda, a prednost dajemo domaćim sirovinama. U vrijeme krize izazvane virusom korona nismo otpuštali radnike, a u planu je proširenje proizvodnje i uvođenje novih proizvoda za dezinfekciju", naveo je on.

Ždrnja kaže da je centrala kompanije u Banjaluci i da vrše distribuciju 20 robnih marki poznatih regionalnih proizvođača iz još tri poslovne jedinice na teritoriji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije