Privreda

Po 10.000 KM za tri preduzetnice iz Berkovića

Po 10.000 KM za tri preduzetnice iz Berkovića
Foto: Srna | Po 10.000 KM za tri preduzetnice iz Berkovića
Srna

BERKOVIĆI - Ivana Kojević, Borislavka Lučić i Miljana Kuljić iz Berkovića danas su za pokretanje vlastitog biznisa iz oblasti uslužnih djelatnosti, poljoprivrede i stočarstva dobile po 10.000 KM iz Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, saopšteno je iz USAID-ovog programa podrške marginalizivanim ženama.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da je USAID u saradnji sa opštinom osigurao 30.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju tri biznisa za nezaposlene žene iz ruralnih zajednica.

"Opština Berkovići biće na usluzi preduzetnicama u skladu sa svojim kapacitetima i vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo smanjenju nezaposlenosti", izjavio je Abramović.

Kojevićeva, koja se vratila iz Beograda kako bi pokrenula vlastiti posao u rodnom mjestu, rekla je da će joj pomoć u toj zamisli pružiti USAID-ov program podrške marginalizovanim ženama i opština Berkovići.

"Otvoriću frizerski salon za žene i muškarce, a pokretanje takvog biznisa za mene bilo bi nemoguće bez podrške ovog programa. Sigurna sam da ću uspjeti kao mlada preduzetnica", izjavila je Kojovićeva.

Fond za preduzetništvo marginalizovanih žena je USAID-ov program podrške marginalizovanim ženama, koji je pokrenut u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Cilj ovog programa je stvoriti šanse za održivi razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa žena podsticanjem na samozapošljavanje, kao i njihovo lakše uključivanje u preduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

Ovaj USAID-ov program će, osim finansijske, preduzetnicama pružiti mentorsku i stručnu podršku tokom prve godine poslovanja, s ciljem kvalitetnog plasmana proizvoda i usluga na tržište i kako bi mlade preduzetnice u budućnosti bile u prilici da zaposle nove radnike.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja ovog fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije