Privreda

Počeli radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja

Počeli radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja
Foto: N.N. | Počeli radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja

TREBINJE - U Trebinju su počeli radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje Trebinjskog polja i vodozahvata za vodovod regije Zupci, a vrijednost radova je oko devet miliona maraka.

Projektom koji realizuju preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici", grad Trebinje i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kako objašnjava gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, biće omogućeno  navodnjavanje više od 1.000 hektara obradive površine.

"Trebinju je sada potrebno mnogo više hrane nego ranije, ne samo zbog sve većeg priliva stanovništva sa strane koje izražava želju da se nastani u naš grad, već i zbog velikog broja turista koji kod nas prvenstveno uživaju u zdravoj hrani, a mi ćemo na Trebinjskom i Petrovom polju proizvoditi i zdravu hranu i najbolju sirovinu za domaća vina", kaže Petrović.

Radovi podrazumijevaju izgradnju dvije pumpne stanice u Zasad polju i Mokrom polju, vodozahvat za Zubački plato i izgradnju skoro deset kilometara glavnog transportnog cjevovoda od pumpne stanice Zasad polja, preko sela Gomiljani i Volujac do pumpne stanice Mokro polje, odakle će se preko Razvodnog postrojenja sistem dalje nastaviti ka rezervoaru Zupci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije