Privreda

Počeo sastanak o sudbini 300 radnika "ArcelorMittala"

Počeo sastanak o sudbini 300 radnika "ArcelorMittala"
Foto: N.N. | Počeo sastanak o sudbini 300 radnika "ArcelorMittala"

PRIJEDOR - Sastanak, gdje će biti razgovarano o novonastaloj situaciji, nakon što je "ArcelorMittal" Prijedor najavio otkaz za 300 radnika, počeo je u Prijedoru.

Na sastanku, uz ostale, učestvuju predstavnici te kompanije, njenog sindikata, kao i resorni ministar Petar Đokić i prijedorski gradonačelnik Milenko Đaković, kao i predstavnici Rudnika željezne rude  "Ljubija".

Tokom nedavne sjednice Predsjedništva Konfederacije sindikata RS, podržana je inicijativa Sindikalne organizacije "ArcelorMittala Prijedor", a koja je zahtijevala da se održi ovakav sastanak.

"Izražavamo zabrinutost zbog najave smanjenja obima proizvodnje i broja zaposlenih jer to direktno utiče na poslovanje preduzeća i organizacija čiji su radnici članovi Konfederacije, te nas to obavezuje da u punom kapacitetu i sa svim članstvom damo doprinos u svim aktivnostima kako bismo zaštitili postojeća radna mjesta ne samo u 'ArcelorMittalu Prijedor', već i u 'Željeznicama RS', Naftnoj industriji, 'Elektroprivredi RS' i više od 150 kooperanata", naveli su tada iz Konfederacije.

Zbog smanjenja proizvodnje željezne rude, kako je ranije najavljeno, 300 radnika preduzeća "ArcelorMittal" Prijedor ostaće bez posla.

Saopštila je to kompanija "ArcelorMittal Europe", te zabrinula oko 800 zaposlenika prijedorskog rudnika, koji niti znaju ko će od njih biti višak, niti kada će ostati na ulici.

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, pozivajući se na podatke Sindikata prijedorskog "ArcelorMittala", gotovo 10.000 ljudi, direktno ili indirektno, zavise od ove kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije