Privreda

Počinje gradnja auto-puta Banjaluka - Prijedor, Ćorić: Obezbijeđena sva dokumentacija

Počinje gradnja auto-puta Banjaluka - Prijedor, Ćorić: Obezbijeđena sva dokumentacija
Foto: Print Screen/RTRS | Počinje gradnja auto-puta Banjaluka - Prijedor, Ćorić: Obezbijeđena sva dokumentacija

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da je prikupljena sva potrebna dokumentacija za auto-put Banjaluka - Prijedor, čija gradnja počinje sutra.

"Važno je da Republika Srpska pokazuje kapacitet da može da radi ovako velike projekte. Važno je da jedna velika država kao Narodna Republika Kina povjerila svoj novac, znanje, iskustvo i inovativna rješenja za ovaj projekat. Važno je da je velika kineska korporacija uključena u izgradnju ovog projekta", rekao je Ćorić.

On je naveo da pojedincima to očito ne odgovara, jer "Republika Srpska pokazuje kapacitet za realizaciju najvažnijih kapitalnih projekata, razumijući vrijeme u kome se nalazimo i potrebe stanovništva i privrede".

Ćorić je istakao da pojedini mediji služe tome da bi opstruisali sve ono što institucije Republike Srpske rade.

"To je valjda njihov posao i za to su plaćeni. Naše je da radimo", poručio je ministar.

Ćorić je dodao i da je postojalo nezadovoljstvo pojedinih građana zbog imovinsko-pravnih odnosa, ali da su održani razgovori sa svim licima čiji se objekti ruše i kroz čije parcele prolazi auto-put Banjaluka - Prijedor.

Kaže da to nisu bili problemi, već samo nedostatak komunikacije, te da jedan ovakav kapitalan infrastrukturni projekat ne može da dođe u pitanje zbog nezadovoljstva jednog ili nekolicine lica.

Dodaje da se gradnjom auto-puta ne povezuju samo određeni dijelovi Republike Srpske infrastrukturno, već time ubrzava protok roba, usluga i ljudi, kako bi se privreda i stanovništvo učinili konkurentnijim.

"Uveliko se pripremaju mnogi projekti koji će početi sljedeće godine. Sljedeća godina biće najveća investiciona godina u istoriji Republike Srpske sa najvećim investicionim kapacitetom", poručio je Ćorić.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije