Privreda

Podnesene 222 prijave za gradske podsticaje

Podnesene 222 prijave za gradske podsticaje
Foto: N.N. | Podnesene 222 prijave za gradske podsticaje

BANJALUKA - Na javni poziv za dodjelu podsticaja u funkciji zapošljavanja, za koji je iz gradskog budžeta obezbijeđen 1,1 milion KM, podnesena su 222 zahtjeva, potvrđeno je danas Srni u Odjeljenju za privredu grada Banjaluka.

Prema podacima odjeljenja, komisija će narednih dana obraditi pristigle zahtjeve, bodovati ih i predložiti listu onih koji ispunjavaju uslove javnog poziva.

Za podsticaje namijenjene povećanju produktivnosti i konkurentnosti aplicirao je 151 privredni subjekt.

Od 151 privrednog subjekta, njih 144 iz kategorije malih i srednjih preduzeća žele podsticaj za sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava, dok su sedam zahtjeva dostavile srednje stručne škole za sufinansiranje nabavke opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu.

Grad Banjaluka je za opremanje kabineta škola izdvojio 200.000 KM, što je duplo više u odnosu na lani.

Ova mjera je, kako navode u Odjeljenju za privredu, osmišljena u saradnji sa više domaćih kompanija i usmjerena je na "proizvodnju" nedostajućih deficitarnih zanimanja na tržištu rada.

Za podsticaje namijenjene samozapošljavanju prijavio se 71 nezaposleni Banjalučanin.

Podsticaje je tokom prošle godine, u ukupnoj vrijednosti od milion KM, koristilo 49 privrednika, 46 nezaposlenih građana, te šest srednjih škola.

Ovogodišnji javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja bio je otvoren od 14. juna do 15. jula, a na poziv su se mogli prijaviti privrednici, nezaposleni i srednje stručne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije