Privreda

"Podrumi Vukoje": Crvena vina ozbiljan adut

"Podrumi Vukoje": Crvena vina ozbiljan adut
Foto: N.N. | I crvena vina ozbiljan adut

TREBINJE - Uoči "Drugog salona žilavke", jedinstvene manifestacije u čast kraljice hercegovačkih bijelih vina - žilavke, u Vili "Pergoli" trebinjskog "Podruma Vukoje" je priređena "Noć crvenih vina", gdje su domaći i strani novinari degustirali paletu različitih crvenih vina, uz specijalitete čuvenog majstora kuhinje iz Sarajeva Nihada Mamaledžije.

Oni su, zajedno sa somelijerima i učesnicima salona uoči same manifestacije u čast žilavke, posjetili i Vukojevu destileriju i uljaru, koja je još u izgradnji i koja predstavlja veliku i značajnu, višemilionsku investiciju "Podruma Vukoje".

"Htjeli smo da prikažemo da, osim autohtone sorte žilavke koja se ovdje uzgaja godinama, imamo ozbiljne adute i u crvenim vinima i da hercegovačku vinsku bajku, zajedno sa našim jelima, zaokružimo na pravi način", kazao je u Vili "Pergoli" Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje", najavivši i "Drugi salon žilavke", na kome će se predstaviti šesnaest proizvođača vina i desetak proizvođača hrane iz cijele Hercegovine, od krajnjeg istoka do krajnjeg zapada ove regije.

Onu hranu koja se, kako je i sam rekao, sljubila sa hercegovačkim vinima, pripremio je Nihad Mamaledžija, od sira, do jagnjetine, preko kolača sa suvim grožđem. Darel Džozef, vinski novinar i međunarodni ocjenjivač na vinskim takmičenjima, specijalizovan za istočnoevropska i zapadnoevropska vina, ocijenio je hercegovačka vina izvanrednim, sa naročitim voćnim ukusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije