Privreda

Pratite nas na Google news

"Podrumi Vukoje": Crvena vina ozbiljan adut

"Podrumi Vukoje": Crvena vina ozbiljan adut
Foto: N.N. | I crvena vina ozbiljan adut
Vesna Duka

TREBINJE - Uoči "Drugog salona žilavke", jedinstvene manifestacije u čast kraljice hercegovačkih bijelih vina - žilavke, u Vili "Pergoli" trebinjskog "Podruma Vukoje" je priređena "Noć crvenih vina", gdje su domaći i strani novinari degustirali paletu različitih crvenih vina, uz specijalitete čuvenog majstora kuhinje iz Sarajeva Nihada Mamaledžije.

Oni su, zajedno sa somelijerima i učesnicima salona uoči same manifestacije u čast žilavke, posjetili i Vukojevu destileriju i uljaru, koja je još u izgradnji i koja predstavlja veliku i značajnu, višemilionsku investiciju "Podruma Vukoje".

"Htjeli smo da prikažemo da, osim autohtone sorte žilavke koja se ovdje uzgaja godinama, imamo ozbiljne adute i u crvenim vinima i da hercegovačku vinsku bajku, zajedno sa našim jelima, zaokružimo na pravi način", kazao je u Vili "Pergoli" Radovan Vukoje, direktor "Podruma Vukoje", najavivši i "Drugi salon žilavke", na kome će se predstaviti šesnaest proizvođača vina i desetak proizvođača hrane iz cijele Hercegovine, od krajnjeg istoka do krajnjeg zapada ove regije.

Onu hranu koja se, kako je i sam rekao, sljubila sa hercegovačkim vinima, pripremio je Nihad Mamaledžija, od sira, do jagnjetine, preko kolača sa suvim grožđem. Darel Džozef, vinski novinar i međunarodni ocjenjivač na vinskim takmičenjima, specijalizovan za istočnoevropska i zapadnoevropska vina, ocijenio je hercegovačka vina izvanrednim, sa naročitim voćnim ukusom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije