Privreda

Podsticaj pčelarima za nabavku opreme

Podsticaj pčelarima za nabavku opreme
Foto: N.N. | Podstičaj pčelarima za nabavku opreme

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predstavnici Udruženja pčelara ove lokalne zajednice potpisali su danas ugovor o nabavci opreme ukupne vrijednosti pet hiljada KM.

"Predstavnici Udruženja pčelara predočili su nam da bi podsticajne mjere najbolje bilo sprovesti kroz nabavku opreme koja je potrebna svakom ovdašnjem registrovanom pčelaru. Danas smo potpisali ugovor kojim je definisano da će opština iz budžeta izdvojiti sredstva za nabavku namjenskih posuda za med", rekao je Jugović novinarima na Palama.

On je dodao da su pčelari tu opremu definisali kao najpotrebniju u ovom trenutku, te najavio da će opština i dalje pružati podršku projektima u oblasti pčelarstva.

Sekretar Udruženja pčelara Pale Momčilo Ćosović rekao je da se Udruženje ovog puta odlučilo za nabavku 55 inoksnih kanti za med zapremine 35 litara, sa ugrađenim slavinama.

"To je oprema koja obezbjeđuje adekvatno čuvanje meda i predstavlja nešto što bi svaki ozbiljan pčelar trebalo da posjeduje. Za nas je važno što će svaki registrovani pčelar na području opštine Pale dobiti ovu posudu", istakao je Ćosović.

On je prezadovoljan činjenicom što je načelnik Jugović prepoznao inicijativu Udruženja kao nešto dobro i pozitivno i reagovao na najbolji mogući način.

Ćosović se nada da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije