SP Qatar 2022.

Privreda

Pogledajte kako izgleda novi most na Savi kod Gradiške (VIDEO)

Pogledajte kako izgleda novi most na Savi kod Gradiške (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Pogledajte kako izgleda novi most na Savi kod Gradiške

GRADIŠKA - Krajem mjeseca novi most na Savi kod Gradiške će zvanično biti završen, a u saobraćaj će biti pušten kada bude izgrađena pristupna saobraćajnica na hrvatskoj strani za otprilike godinu dana.

Pogledajte kako izgleda završeni most, kojim će Banjaluka biti povezana s autoputem Zagreb - Beograd.

U toku snimanja videa prošle sedmice, nekoliko radnika privodilo je kraju zadnje radove na ogradi i bankinama na mostu.

U Delegaciji EU su za Nezavisne istakli da će most donijeti mnoge prednosti građanima, ekonomiji, kao i cijeloj regiji Zapadnog Balkana, ali i EU. 

"Mogućnost bržeg i sigurnijeg putovanja i prevoza roba, udobnijeg putovanja na posao, jedno je od naslijeđa moderne Evrope i ti standardi moraju biti dostupni svima. Zbog toga EU finansira mnogobrojne infrastrukturne projekte za razvoj sektora transporta i komunikacija u BiH i spremni smo nastaviti u tom pravcu", prenose u Delegaciji.

Oni ističu da je ovo drugi prekogranični most preko rijeke Save koji EU sufinancira u BiH. 

"Prošle godine, otvoreni su most, autocesta i granični prelaz u Svilaju za šta je EU osigurala 25 miliona evra bespovratnih sredstava. EU je do sada dodijelila više od 640 miliona evra bespovratnih sredstava za 19 projekata u BiH u sektoru transporta, uključujući nekoliko dionica na koridoru Vc, ali i željeznice i vodene prilaze. Most u Gradišci je samo dio pomoći EU za poboljšanje transportne infrastrukture u BiH koja je imala velike koristi od Agende povezivanja, a sada i od Ekonomskog i Investicijskog Plana", istakli su oni.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije