Privreda

Poletio prvi avion iz Banjaluke za Atinu

Poletio prvi avion iz Banjaluke za Atinu
Foto: N.N. | Poletio prvi avion iz Banjaluke za Atinu

​Sa banjalučkog aerodroma danas je prvi put poletio avion u Atinu.

Prvi let za Atinu kompletan je rasprodat, kao i sljedeći koji koji je planiran za 30. juni. Ovo je važno za stanovnike Banjaluke ali i Republike Srpske jer na ovaj način mogu da odlaze na nove destinacije, javlja RTRS.

- Srećni smo naravno što je zainteresovanost turista velika, što su odlučili da upravo ovako preko Aerodroma Banjaluka, njihova prva stanica na konačnici bude današnji let za Atinu - rekao je Milan Račić direktor preduzeća Aerodromi Republike Srpske.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić kaže da je važno da građani imaju priliku da putuju, ali i da na ovaj način Banjaluka privuče još veći broj turista.

- Grad Banjaluka pored toga što je glavni grad želi da postane i regionalni centar a takvu poziciju ne može da dobije bez Aerodroma. Obaveza grada kao i Vlade Republike Srpske jeste da Aerodrom i funkcioniše - smatra Amidžić.

Letovi za Grčku uspostavljani su na osnovu pozitivnih iskustava, ali i interesovanja putnika koji su u prethodnom periodu letjeli za Tursku.

- Ove godine pored letova za Tursku, organizovali smo i letove za Atinu, devet letova za Grčku koji su prilično popunjeni, a danas leti prvi let - istakao je Vedran Jokić predstavnik agencije Kontiki travel.

Kroz banjalučki aerodrom u prvih pet mjeseci prošlo je gotovo 52.000 putnika. Najbolji rezultati ostvareni su u maju kada je posjetilo nešto manje 13 hiljada putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije