Privreda

Pomozi.ba i Konzum pokrenuli humanitarni projekat

Pomozi.ba i Konzum pokrenuli humanitarni projekat
Foto: N.N. | Pomozi.ba i Konzum pokrenuli humanitarni projekat

SARAJEVO – "Svi zajedno za jedan obrok više" naziv je projekta koji su zajednički pokrenuli humanitarna organizacija Pomozi.ba i Konzum BiH.

Temeljem te saradnje postavljene su humanitarne korpe u 60 odabranih Konzum prodavnica širom BiH sa ciljem da se građanima olakša doniranje hrane.

Za sam početak projekta Konzum je organizaciji Pomozi.ba donirao hranu koja količinski odgovara prvom punjenju postavljenih humanitarnih korpi.

Sva prikupljena hrana će kanalima distribucije Pomozi.ba organizacije dolaziti do najugroženijih kategorija stanovništva, kako kroz gotove obroke koji se isporučuju starim, bolesnim i iznemoglim osobama, tako i u vidu prehrambenih paketa koji će se dijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

"Postavljanjem humanitarnih korpi u Konzum prodavnice omogućili smo ljudima koji žele pomoći i donirati hranu da to učine na lak i jednostavan način tako što će prilikom izlaska iz prodavnice u označene kutije ostaviti namirnice namijenjene za pomoć ugroženom stanovništvu.  Vjerujemo da će se ovoj akciji odazvati veliki broj ljudi, te da ćemo imati dodatne kapacitete da pripremimo  obroke za još veći broj osoba kojima je pomoć prijeko potrebna, a ujedno zahvaljujem Konzumu na značajnoj količini hrane koju su donirali.",  izjavio je Elvir Karalić iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

 U sklopu projekta "Obrok za sve" organizacija Pomozi.ba u saradnji sa nekoliko partnerskih Udruženja  isporučuje gotovo 700 obroka na dnevnom nivou na području  Sarajeva, Ilijaša, Breze, Vareša, Visokog, Mostara, Konjica, Stoca, Travnika, Prijedora i Bosanske Dubice.

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji sa Konzumom broj dnevnih obroka bi od sada trebao biti veći jer se očekuje povećan priliv donirane hrane obzirom da su korpe postavljenje u prodavnicama u čak 45 gradova u BiH.

"Zadovoljstvo nam je što će Konzum prodavnice od sada biti lako dostupna mjesta gdje kupci mogu donirati prehrambene proizvode. Za početak projekta Konzum je donirao prve količine hrane, te vjerujemo da će naši kupci svojim pojedinačnim donacijama nastaviti puniti humanitarne korpe i tako pomoći da što veći broj socijalno ugroženog stanovništva dobije obrok svaki dan", izjavila je Selma Karasalihović, PR manager Konzuma BiH.

Sve postavljene korpe za prikupljanje donirane hrane ostat će dugoročno poziocirane u Konzum prodavnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije