Privreda

Ponuda Srbina iz Kine za bijeljinsku "Šećeranu" dobila pozitivno mišljenje

Ponuda Srbina iz Kine za bijeljinsku "Šećeranu" dobila pozitivno mišljenje
Foto: Ilustracija | Ponuda Srbina iz Kine za bijeljinsku "Šećeranu" dobila pozitivno mišljenje

BIJELJINA – Odbor povjerilaca "Fabrike šećera Bijeljina" dao je pozitivno mišljenje na pismo namjere koje je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin uputio i u kojem je izrazio spremnost da imovinu "Šećerane" plati 7.000.000 KM.

"Odbor povjerilaca dao je juče pozitivno mišljenje na pismo namjere i sada će ponudu razmatrati Skupština čije je održavanje zatraženo u idućih deset dana, do 20. oktobra", rekao je stečajni upravnik "Šećerane" Nebojša Matić, prenosi portal "Capital.ba".

Dragan Guru Đuragin porijeklom je iz Novog Sada i spreman je da imovinu "Šećerane" plati 7.000.000 KM, da u ovom mjesecu uplati 10 odsto kapare. Ako se prihvati njegova ponuda, u roku od 60 dana uplatio bi ostatak.

Kako piše pomenuti portal, Đuragin želi odmah da zaposli 50 stručnih lica za remont fabrike, 50 pomoćnih lica i 50 radnika. Ima u planu investicije i da od ljeta iduće godine zaposli 200 novih radnika i nastavi proces proizvodnje.

Skupština povjerilaca bi trebalo da se izjasni o ponudi i zatraži bankarsku garanciju kako bi se utvrdilo da li je ponuda realna ili će biti odbačene kao ranije koje su pristizale od turskih i vijetnamskih investitora.

"Fabrika šećera" u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina nuđena je više puta na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM. Stizale su ponude iz Turske, Vijetnama, SAD, Srbije i BiH, ali nijedna još nije realizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije