Privreda

Poreska uprava RS započela kampanju "Porez plaćaj, Srpsku jačaj"

Poreska uprava RS započela kampanju "Porez plaćaj, Srpsku jačaj"
Foto: Ilustracija | Poreska uprava RS zaočela kampanju "Porez plaćaj, Srpsku jačaj"

Poreska uprava Republike Srpske započela je promotivnu kampanju pod nazivom "Porez plaćaj, Srpsku jačaj", čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti plaćanja poreskih obaveza i koristima koje iz toga proizilaze, kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini.

"S tim u vezi, Poreska uprava RS će u narednim danima raznim promotivnim aktivnostima poput emitovanja video spotova, radio džinglova i drugih poruka putem medija, nastojati približiti građanima značaj pravovremenog izvršavanja njihovih poreskih obaveza, a sve kako bismo uticali na povećanje poreskog morala stanovništva. Cilj je da se građani RS, od najmlađih do najstarijih, informišu o svim tim prednostima i da konačno počnu razmišljati o tome koje dobrobiti za cijelu Republiku Srpsku donosi redovno izvršavanje poreskih obaveza", navedeno je u saopštenju Poreske uprave RS.

Kako se dodaje, građanima je potrebno objasniti da bez plaćanja poreza nema jake Republike Srpske, odnosno da redovnim plaćanjem poreskih obaveza pomažu obrazovni sistem, vraćaju penzionerima njihovo dostojanstvo, unapređuju naše zdravstvo, pomažu razvoj sporta i stvaraju nova radna mjesta. Pored toga, sredstva prikupljena po osnovu naplate poreza usmjeravaju se i u brojne infrastrukturne projekte širom Republike Srpske.

"Isto tako, Poreska uprava RS će u narednom periodu nastaviti edukacije mladih, kao ključni segment u promjeni načina razmišljanja u ovoj oblasti i to kroz posjete obrazovnim ustanovama ili posjete učenika Poreskoj upravi RS. S tim u vezi, Poreska uprava je krajem prošlog mjeseca, po prvi put organizovala 'Dane otvorenih vrata Poreske uprave RS', te smo tom prilikom ugostili predstavnike poslovne i akademske zajednice, kao i predstavnike medija, te svima ukazali na značaj redovnog izvršavanja poreskih obaveza", navodi se u sapštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije