Privreda

Poreskoj upravi dostavljene 10.864 obrađene prijave za najnižu platu i doprinose

Poreskoj upravi dostavljene 10.864 obrađene prijave za najnižu platu i doprinose
Foto: N.N. | Poreskoj upravi dostavljene 10.864 obrađene prijave za najnižu platu i doprinose

BANJALUKA - Poreskoj upravi Republike Srpske do danas su dostavljene 10.864 obrađene prijave privrednih subjekata kojima je zabranjen rad ili su potpuno prestali sa radom u aprilu, te po tom osnovu ostvaruju pravo na najnižu platu i pripadajuće doprinose za taj mjesec, podaci su Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Finansijsku pomoć iz Kompenzacionog fonda će, kada budu definisani uslovi posebnom uredbom, dobiti i pravna lica i preduzetnici koji nisu obustavljali rad u aprilu, ali su poslovali sa smanjenim obimom usljed pandemije vurusa korona.

Službenici svih resornih ministarstva u Vladi Republike Srpske, u okviru svojih nadležnosti, uključeni su u obradu prijava, te Poreskoj upravi dostavljaju spiskove prijavljenih privrednih subjekata kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su prestajali sa radom u aprilu.

Obrađeni podaci iz Poreske uprave se prosljeđuju Ministarstvu finansija Republike Srpske, nakon čega se uplaćuju sredstava na račune radnika, za koje su poslodavci podnijeli zahtjeve.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske još jednom poziva sva pravna lica i preduzetnike koji su se prethodno prijavili na spisak za dodjelu sredstava za april, da se prijave i Poreskoj upravi prije 10. juna, jer nakon toga gube pravo na isplatu najniže plate i uplatu pripadajućih doprinosa za april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije