Privreda

Poslovni forum NLB banke: S klijentima zajedno kroz izazove

Poslovni forum NLB banke: S klijentima zajedno kroz izazove
Foto: N.N. | Poslovni forum NLB banke: S klijentima zajedno kroz izazove

TESLIĆ - Regionalni odgovori na globalne izazove bila je juče glavna tema Prvog poslovnog foruma, koji je održan u Tesliću u organizaciji NLB banke.

Ekonomisti i privrednici imali su priliku razmijeniti iskustva i probleme u poslovanju, ali i ponuditi odgovore na pitanje kako se prilagoditi promjenama i pripremiti se za njih.

"Iako u odnosu na komitente poslujemo u različitim sektorima i različitim djelatnostima, imamo slične izazove i slične tržišne probleme", kazao je Radovan Bajić, direktor NLB banke Banjaluka.

On je podsjetio da banka ove godine proslavlja 21 godinu uspješnog rada, te da to želi da podijeli s onima čijom zaslugom su to i ostvarili - klijentima. 

Lidija Žigić, direktor NLB banke Sarajevo, kazala je kako joj je velika čast i zadovoljstvo da sa sestrinskom bankom iz Banjaluke organizuje prvi biznis forum u BiH ove vrste.

"Naša primarna ideja je da podržimo klijente na način da zajedno prođemo kroz izazove s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu. Izazovi za banku isti su kao i za klijenta. Naša strategija i vizija su posvećenost klijentu, uvođenje novih i rad na postojećim proizvodima", kazala je ona.

Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB banke, kaže kako ova banka predstavlja finansijsku kičmu u čitavom regionu.

"Naša ambicija je da pojačamo svoje prisustvo ovdje i da se družimo s privrednicima koji znače ovoj zemlji i s njima razmjenjujemo iskustva i istražimo prilike za rast grupacije", kazao je Brodnjak.

Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kazao je kako je bankarski sektor u BiH trenutno dobro kapitaliziran, te da su banke i previše likvidne, dok su privredi potrebna sredstva, što je, kako je ocijenio, apsurd.

"Nadam se da će kreditni rast, koji je negdje četiri odsto, biti veći, jer ima prostora da banke budu aktivnije i da dođe do blagog pada kamatnih stopa", kazao je on.

Miljenko Crnjac iz Širokog Brijega, vlasnik firme MCI, Mljekare Livno i Vinarije Zadro iz Čapljine, kazao je kako mu je NLB banka glavni partner te da s njom ima veoma dobra iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije