Privreda

Poštama Srpske 50.000 franaka za nabavku agregata i pumpi za vodu

Poštama Srpske 50.000 franaka za nabavku agregata i pumpi za vodu
Foto: N.N. | Poštama Srpske 50.000 franaka za nabavku agregata i pumpi za vodu

Direktor "Pošta Srpske" Miladin Radović i ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto potpisali su danas u Banjaluci sporazum o donaciji japanske Vlade preduzeću za poštanski saobraćaj Srpske od 50.000 švajcarskih franaka (89.000 KM) za nabavku agregata i pumpi za vodu koji su neophodni za pripremu i reagovanje na prirodne katastrofe.

"Pošte Srpske" su u aprilu Svjetskom poštanskom savezu podnijele prijedlog projekta u okviru Programa upravljanja rizikom od prirodnih katastrofa, čiji su korisnici mogle biti samo zemlje u razvoju.

Sakamoto je rekao novinarima da je u ovoj godini usvojeno 15 projekata u okviru Programa upavljanja rizicima od prirodnih katastrofa, koji će biti sprovedeni korištenjem dobrovoljnog priloga Japana, dodavši da je projekat za "Pošte Srpske" prvi i jedini usvojen u Evropi.

On je zahvalio Ministarstvu transporta i komunikacija u Savjetu ministara na saradnji i koordinaciji projekata i zajedničkim naporima koji imaju za cilj unapređenje poštanskih usluga u BiH.

Radović je rekao je da će ova donacija doprinijeti razvoju i kvalitetnijem poslovanju ovog preduzeća, zahvalivši Svjetskom poštanskom savezu, Vladi i poštama Japana, uz izraženu nadu da će saradnja biti nastavljena.

Prema njegovim riječima, Republiku Srpsku su prije nekoliko godina zadesile katastrofalne poplave u kojima su "Pošte Srpske" pretepjele veliku štetu jer nisu imale mogućnost komunikacije usljed nestanka električne energije.

Zamjenik ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Saša Dalipagić rekao je da su sporazum o donaciji "Poštama Srpske" zajedno pripremali ovo ministarstvo i Vlada Japana posredstvom Ambasade te zemlje u BiH.

On je izrazio nadu da će ovim projektom i dodjelom grant sredstava "Poštama Srpske" biti poboljšani uslovi rada poštanskih operatera.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovala je i pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dijana Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije