Privreda

Pratite nas na Google news

Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt

Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt
Foto: Srna | Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt
Srna

BRČKO - U Brčkom je juče potpisan Memorandum o razumijevanju Vlade Brčko distrikta i Studen holding grupacije, koji predviđa ulaganje od 500 miliona KM u distrikt i zapošljavanje 4.000 ljudi u narednih deset godina.

Dokument su potpisali gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, predsjednik Uprave Studen holding grupacije Ilija Studen i njihovi saradnici.

Milić je nakon potpisivanja rekao novinarima da je ovo najveća investicija od osnivanja distrikta.

"Današnjim potpisivanjem memoranduma okončali smo tek prvu fazu u pripremama za realizaciju ovog obimnog posla", naveo je Milić i dodao da bi ova inicijativa trebalo da donese korist isključivo građanima Brčko distrikta.

Predsjednik grupacije Ilija Studen očekuje da se prvo počne sa izgradnjom slobodnih zona, ukoliko to dozvoli blagovremeno rješavanje prostorno-planske dokumentacije.

Studen je naveo da je realno da se počne raditi na razvoju eko-ruralnog turizma, poljoprivrede i voćarstva, baziranih na zdravoj hrani.

"Za sve druge projekte, kao što je razvoj turizma, trebaće dvije ili više godina da se započnu", dodao je Studen.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da će se pristupiti donošenju posebnog zakona po skraćenim procedurama koji će omogućiti realizaciju navedenih projekata i da se nada da će zakon dobiti podršku skupštine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije