Privreda

Potpisan protokol o strateškom partnerstvu pošta Srbije i Srpske

Potpisan protokol o strateškom partnerstvu pošta Srbije i Srpske
Foto: Arhiva / Ilustracija | Potpisan protokol o strateškom partnerstvu pošta Srbije i Srpske

Zvaničnici "Pošta Srbije" i "Pošta Srpske" potpisali su danas u Beogradu Protokol o poslovnoj saradnji kojim se uspostavljaju temelji budućeg strateškog partnerstva ova dva preduzeća.

Protokol su potpisali vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pošta Srbije" Zoran Đorđević i direktor "Pošta Srpske" AD Miladin Radović, saopšteno je iz "Pošta Srbije".

"Pošte Srbije i Republike Srpske od danas i zvanično počinju da rade na definisanju i realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti, pre svega na razvoju novih poštanskih i logističkih usluga, s ciljem jačeg i bržeg povezivanja građana i privrede", rekao je Đorđević.

On je naglasio da ta saradnja prati ciljeve zacrtane tokom nedavne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, tokom koje je, kako je ukazao, povezivanje nacionalnih poštanskih operatera označeno kao jedan od prioriteta saradnje.

Protokol o poslovnoj saradnji između pošta Srbije i Republike Srpske postavio je okvire i za brži protok informacija, unapređenje kvaliteta usluga i sveukupno uređenje međusobnih poslovnih odnosa, navele su "Pošte Srbije" u saopštenju.

Ovaj dokument potpisan je nakon samo dvije radne sedmice od posjete Đorđevića Banjaluci, gdje je na odvojenim sastancima razgovarao sa Radovićem i predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije