Privreda

Pratite nas na Google news

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan 18.713.999 KM

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan 18.713.999 KM
Foto: N.N. | Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan 18.713.999 KM
Maja Brkić

BANJALUKA - Ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Kako se navodi u saopštenju, ugovor je potpisan između Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) i konzorcijuma "Niskogradnja" Laktaši, "Alfa term" Mostar i "Tehton" Banjaluka.

U narednom periodu očekujemo potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo.

"U narednom periodu očekuje se potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, koji se nalazi na sjeveru BiH na Koridoru 5C, a odabrani vršilac nadzora je Design & QC Sarajevo", saopšteno je iz UIO.

Dodaje se da je kompleks novog graničnog prelaza Svilaj lociran na sjevernoj granici BiH sa Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih.

Na novom graničnom prelazu biće posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

"U okviru novog graničnog prelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke. Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu", zaključuje se u saopštenju UIO BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije