Privreda

Povlačenje sijalica sa srpskog tržišta

Povlačenje sijalica sa srpskog tržišta
Foto: Image by Colin Behrens from Pixabay | Povlačenje sijalica sa srpskog tržišta

Još tri proizvoda su povučena sa tržišta u Srbiji, a ovoga puta riječ je o tri različite vrste sijalica.

Kako je upozorio NEPRO, postoji mogućnost od strujnog udara. Povučen je prozvod "MULTI FUNCTION RICE LIGHT 300" sa kontrolerom sa osam funkcija i 300 sijaličnih mesta , boja svetlosti žuta, provodnici sive boje. Proizvod je upakovan u kutiju od kartona, pretežno plave boje.

Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebjezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), razlog povlačenja je to što proizvod nije označen u skladu sa harmonizovanim standardima, ne prati ga uputstvo za upotrebu sa bezbjednosnim informacijama na srpskom jeziku u skladu sa pravilnicima, što dalje može imati za posljedicu pogrešno korišćenje proizvoda.

Prinudne mjere koje su izrečene podrazumijevaju zabranu isporuke na tržište i povlačenje proizvoda iz prometa, a određuje se i mjera opozivanja proizvoda i mjera uništenja proizvoda.

Povučen je i "DIGITAL LIGHT SERIES LED LX-04" – svijetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svjetlosti bijela, provodnici sive boje. A treći je "MULTI FUNCTION LED LIGHT HMH" - svijetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svjetlosti bijela, provodnici crne boje.

Razlozi za povlačenje isti su kao kod prethodnog proizvoda, kao i prinudne mjere koje su izrečene.

Zemlja porijekla sva tri proizvoda je Kina. Distributeri za prva dva se nalaze u Doljevcu i Pančevu, a za treći u Nišu.

(Biznis.telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije