Privreda

Povratnicima u Doboju 300.000 KM za poljoprivredu

Povratnicima u Doboju 300.000 KM za poljoprivredu
Foto: N.N. | Povratnicima u Doboju 300.000 KM za poljoprivredu

​DOBOJ - Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH potpisalo je danas u Doboju ugovore sa 38 korisnika kojima je ovo ministarstvo obezbijedilo 300.000 KM za nabavku poljoprivrednih mašina, građevinskog materijala, plastenika, te krupne i sitne stoke.

Koordinator projekta Sevlid Hurtić rekao je novinarima da je riječ o korisnicima projekta federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica s ciljem njihovog održivog povratka.

On je pojasnio da je na projekat mogao da aplicira povratnik sa porodicom čije je prebivalište u Doboju, a koji ima najmanje pet dunuma zemlje u vlasništvu ili pod zakupom.

"Korisnici će dobiti traktore, motokultivatore, priključne alatke, štale, sredstva za kupovinu sitne i krupne stoke. U roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora, firma koja je prošla na tenderu isporučiće opremu", izjavio je Hurtić.

Hurtić je naveo da je slična akcija realizovana i prošle godine.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić podsjetio je da je grad Doboj sa 40 odsto učestvovao u nizu projekata Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH kada je riječ o povratničkoj populaciji u ovoj lokalnoj zajednici.

On je zahvalio federalnom ministru Edinu Ramiću kojem će na svečanosti 27. juna, povodom obilježavanja Dana grada - 28. juna, biti uručena Plaketa grada za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja.

Jerinić je danas čestitao predstojeći Ramazanski bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije