Privreda

Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama u RS

Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama u RS
Foto: Srna | Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama u RS

​Bogata ponuda u domaćim banjama Republike Srpske pruža mogućnosti građanima da kvalitetno provedu svoj godišnji odmor pa je Grupacija banja RS danas pozvala građane da svoje turističke vaučere, koje dodjeljuje Vlada RS, iskoriste u nekoj od njih.

Poručeno je ovo juče u Privrednoj komori RS, po-vodom početka kampanje za korištenje turističkih vaučera u banjama RS, a predstavljen je i sajt "Banje Srpske" (www.banjesrpske.com), na kojem građani mogu da pronađu sve informacije banjskim turis-tičkim destinacijama.

Najavljena je i oglasna kam-panja za korištenje vaučera, koja će biti rađena u digitalnim medijima.

Aleksandar Radošević, predsjednik Grupacije banja RS i izvršni direktor za operacije, marketing i pro-daju u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica", istakao je da su sve domaće banje imale odličan početak sezone, ali da je pandemija virusa korona pogodila ovaj privredni sektor.

"S tim u vezi, krenuli smo u proaktivnu kampanju oglašavanja banja na teritoriji RS i BiH i aktivno smo se uključili u kampanju, odnosno projekat Mi-nistarstva trgovine i turizma RS za korištenje vaučera u nekoj od banja", istakao je Radošević. 

Pojasnio je da su se u projekat vaučera RS uključile banje "Vilina vlas" u Višegradu, "Vrućica" kod Te-slića, "Terme" Laktaši, "Kulaši" u Prnjavoru i "Dvo-rovi" kod Bijeljine.

"Banje 'Slatina' u opštini Laktaši i 'Mlječanica' u Ko-zarskoj Dubici ne primaju vaučere, ali su takođe na raspolaganju gostima", naglasio je Radošević.

Radošević je istakao da je "Banja Vrućica" imala fantastičan početak ove sezone sa sva tri vansezon-ska mjeseca s više od 20.000 noćenja, odnosno 70 odsto kapaciteta, a da trenutno posluju sa 20 odsto kapaciteta.

Dodao je da je ovaj banjski centar imao lani 240.000 noćenja. 

"Počeli smo da radimo prije mjesec dana i zapošlja-vamo 400 radnika. Odlučili smo se na poslovnu po-litiku da produžimo ugovore radnicima kojima su oni istekli u martu. Nismo otpuštali, imamo i velike fiksne troškove", kaže Radošević.

Kako kaže, u maju su imali pad od 90 odsto, a u ju-nu će to biti oko 80 odsto. "Nadamo se poboljšanju situacije u julu i avgustu, odnosno da dostignemo procenat od 50 odsto popunjenosti kapaciteta, koli-ko je neophodno za normalno poslovanje", istakao je Radošević.

Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS, kaže da je ova grupacija u okviru Komore bila veoma akti-vna, a da u narednom periodu planira još niz akti-vnosti, kao što su nastupi na tržištu Hrvatske i Slovenije. 

"U ovim zemljama su organizovani već dogovoreni nastupi kako bismo privukli tamošnje turiste da dođu u banje Srpske", kazao je Ćorić i dodao da postoji veliko interesovanje za turističke vaučere. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije