Privreda

Predavanja za proizvođače jagodičastog voća

Predavanja za proizvođače jagodičastog voća
Foto: N.N. | Predavanja za proizvođače jagodičastog voća

SARAJEVO - Proizvođači jagodičastog voća u BiH pozvani su da naredne sedmice u Banjaluci, Prijedoru, Bihaću i Bugojnu prisustvuju predavanjima i radionicama o diverzifikaciji ove proizvodnje, sa fokusom na savremenu proizvodnju visokožbunaste borovnice, saopšteno je iz "Farma dva" projekta.

Na ovim skupovima, koji se organizuju u saradnji sa Savezom proizvođača jagodičastog voća BiH, biće prezentovano stanje proizvodnje, problemi, preporuke, te perspektive trenutne proizvodnje jagodastog voća u regiji.

U saopštenju se navodi da je edukacija u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman borovnice, ali i ostalog jagodičastog voća, upoznaju o aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice.

"Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodičastog astog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice, kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura", zaključuju iz "Farma dva" projekta.

Predavanje će biti održano u četiri termina - u ponedjeljak, 12. novembra u 12.00 časova u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona u Bihaću, dan kasnije, u 11.00 časova u Agenciji za ekonomski razvoj Prijedora, u srijedu, 14. novembra u 10.00 časova u Privrednoj komori Republike Srpske u Banjaluci, a u četvrtak, 15. novembra, u 10.00 časova u Centru za organsku proizvodnju voća i povrća u Bugojnu.

Projekat razvoja tržišne poljoprivrede "Farma dva" u BiH sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj i Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije