Privreda

Predstavljanje investicionih mogućnosti Srpske

Predstavljanje investicionih mogućnosti Srpske
Foto: Youtube / Printscreen | Predstavljanje investicionih mogućnosti Srpske

BANJALUKA - Prvi Invest forum biće održan danas u Banjaluci na kome će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem uvezivanja privrednika radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.

Forum će biti održan u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke (IRB) Srpske, uz učešće gotovo 400 privrednika iz Evrope i svijeta.

Invest forumu pod nazivom naziva "Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku" prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, privrednici iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, NJemačke, Velike Britanije, Bjelorusije i Belgije.

Među učesnicima su i predstavnici, privrednih komora, diplomatskog kora, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Privrednicima će biti prezentovan stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, a lokalne zajednice će predstaviti svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za "braunfild" i "grinfild" investicije, navodi "Srna".

"Vlada Srpske predstaviće projekte u sektorima privrede i pogodnosti za ulaganje u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija predstavlja stimulativnu poresku politiku u Srpskoj za investiranje, IRB će promovisati investicione potencijale i mogućnosti ulaganja u Srpskoj, dok će gradovi i opštine Srpske predstaviti mogućnosti investiranja u poslovne zone", saopštio je ranije Biro Vlade za odnosu s javnošću.

U drugom dijelu zvaničnog programa akcenat će biti na uspostavljanju poslovne saradnje privrednika, kao i saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Republike Srpske, a sve s ciljem jačanja ekonomske saradnje.

Invest forum je prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske, kao i poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.

Iz Agencije "Manija" su najavili da je predstavljanje investicionih mogućnosti, potencijala i projekata Republike Srpske predviđeno od 10.30 do 12.30 časova, kada će biti promocija investicionih potencijala i mogućnosti ulaganja, stimulativne poreske politike za investiranje, te projekata u sektorima privrede i upoznavanje sa raznim pogodnostima za ulaganje.

Biće predstavljene mogućnosti investiranja u Olimpijski centar "Jahorina", u poslovne zone u gradovima i opštinama, poslovne prilike - mogućnost partnerstva ili direktnog ulaganja i kompanije "Agrarija centar", "Nova Borja", "Akva tim" i "Nova DIPO".

Predviđen je i niz sastanaka u okviru kojih će se razgovarati o uspostavljanju saradnje stranih privrednika i institucija s ciljem ulaganja u projekte i poslovne zone, te uspostavljanju saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Srpske radi jačanja ekonomske saradnje.

Podršku forumu su pružili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kao i predsjednik Vlade Radovan Višković.

Forum će biti održan u Banskom dvoru sa početkom u 9.30 časova. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije