Privreda

Prevoznici prijedorske regije sastali se sa IRB RS

Prevoznici prijedorske regije sastali se sa IRB RS
Foto: IRB RS | Prevoznici prijedorske regije sastali se sa IRB RS
Srna

BANJALUKA - Prevoznici sa prijedorske regije upoznali su danas predstavnike Investiciono razvojne banke (IRB) Republike Srpske o problemima u vezi sa dobijanjem i korištenjem sredstava IRB-a kod poslovnih banaka.

Na sastanku je zaključeno da Privredna komora Republike Srpske odmah preduzme aktivnosti na detaljnom evidentiranju svih smetnji zbog kojih poslovne banke nisu u mogućnosti da sredstva IRB-a stave na raspolaganje prevoznicima, kao i problema prevoznika u smislu apliciranja i dobijanja sredstava IRB Republike Srpske, saopšteno je iz IRB-a.

U saopštenju se navodi da je predloženo da novi sastanak bude održan čim Privredna komora bude imala uvid u detaljno stanje, kada će detaljan plan aktivnosti i prijedlog rješenja biti upućen resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske, kako bi sredstva IRB-a u što skorijem roku bila na raspolaganju svim privrednicima.

Sastanku, koji je održan u sjedištu IRB-a, prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Garantnog fonda Republike Srpske, kao i Sberbanke i Nove banke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije