Privreda

Prihvaćena ostavka direktora TE "Pljevlja"

Prihvaćena ostavka direktora TE "Pljevlja"
Foto: N.N. | Prihvaćena ostavka direktora TE "Pljevlja"

PODGORICA - Odbor direktora "Elektroprivrede Crne Gore" prihvatio je ostavku direktora Termoelektrane (TE) "Pljevlja" Vladimira Šestovića koju je ponudio zbog ekološkog incidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine.

"Odbor je, uprkos činjenicama koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio Šestović", saopšteno je iz "Elektroprivrede Crne Gore".

Odbor direktora je na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, analizirao aktuelnu situaciju u TE "Pljevlja", njene uzroke i posljedice.

"Elektroprivreda Crne Gore" izvinila se građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog ekološkog incidenta koji se dogodio 4. jula, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju.

"Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji, što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije `Maljevac`, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra", navodi se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore podnijela je ranije krivičnu prijavu protiv TE "Pljevlja" i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina, a crnogorska Vlada je zatražila od "Elektroprivrede Crne Gore" da hitno sanira štetu nastalu usljed ulivanja otpadnih voda iz TE "Pljevlja" u te rijeke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije