Privreda

Primorje nedostižno, ali tu je "Banja Vrućica"

Primorje nedostižno, ali tu je "Banja Vrućica"
Foto: N.N. | Otvoreni bazeni "Banje Vrućice"

TESLIĆ - Iako vlasti u Hrvatskoj skoro svakodnevno mijenjaju odluku o ulasku naših građana, što je pokvarilo planove mnogima koji su namjeravali ljetovati u toj državi, razloga za brigu nema, jer "Banja Vrućica" nudi sve što vam je potrebno za idealan odmor.

Ovaj zdravstveno-turistički centar pripremio je svim svojim gostima bogatu ponudu sadržaja uz pristupačne cijene, a dodatnu pogodnost predstavlja i to što za ovaj, zagarantovani ugođaj možete da iskoristite i turističke vaučere.

U vrijeme kada se režim prelaska granica mijenja iz dana u dan, zbog čega se mnogi pitaju i koliko je racionalna odluka putovati na bilo koje inostrano morsko ljetovalište, uključujući i Grčku, samo je jedno sigurno - odmor na domaćim destinacijama ne predstavlja nikakav rizik.

Situacija izazvana virusom korona i dalje je nestabilna, a procedure za prelaske granice podložne su čestim promjenama, tako da svi koji još pomišljaju na odlazak u inostranstvo ne mogu sa sigurnošću znati šta ih već sutra čeka.

Iskustva pokazuju da su se u proteklim sedmicama mnogi pokajali, jer ih je promjena režima na graničnim prelazima zadesila tokom samog puta.

Osim toga, postoji i rizik da se, dok boravite u nekom smještajnom kapacitetu van granica BiH, pojave slučajevi zaraze u tom objektu, a time i opasnost da ostanete u karantinu u inostranstvu.

Sa druge strane, domaće destinacije su sigurne - bilo da se opredijelite za neki od hotela u kompleksu "Banje Vrućice" ili pak za odmor u sve popularnijem Etno-selu "Usora", okrijepićete i dušu i tijelo te se pripremiti za nove radne pobjede.

Slavica Lazić, specijalista urgentne medicine iz Prijedora, ističe da joj nije prvi put da je u hotelu "Kardial". Sada je došla sa porodicom, odnosno suprugom i kćerkom starom šest i po godina, a iskoristili su vaučere koje su dobili od Srpske.

"Ja sam ovdje ponovo, a suprug i kćerkica su tu prvi put. Iskoristili smo aranžman 'Porodični odmor', koji košta 299 KM po osobi, s tim da dijete do sedam godina ne plaća. U tu uslugu su nam uključena četiri noćenja na bazi polupansiona, tako da to za mene i supruga dođe 600 KM, a sa dva vaučera izaći će nas oko 400 KM, što je izuzetno povoljna cijena za hotel ovakvog tipa", rekla je Lazićeva.

Prema njenim riječima, ovdje postoje brojne pogodnosti, poput otvorenog i zatvorenog bazena sa termomineralnom vodom, kao i mnogi drugi sadržaji. Hrana je, kako dodaje, takođe izvrsna, a osoblje izuzetno ljubazno.

"Uostalom, u vrijeme ove pandemije nismo u mogućnosti bez nekog velikog rizika ni da se usudimo na put u inostranstvo ili bilo gdje na ljetovanje zbog same zdravstvene situacije, ali i mogućnosti zatvaranja granica. Tako da smo se odlučili za ovu ponudu i svakako bismo predložili svima da posjete hotel 'Kardial'. Kao što i sam slogan glasi, 'U srcu prirode', svi će se oduševiti, kako hotelom, tako i okolinom ovog prelijepog mjesta", navela je Lazićeva.

Da ne rizikujete, već se oslonite na domaće kapacitete, savjetuje i Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju u ZTC "Banja Vrućica".

On ističe da je "Banja Vrućica" domaćim gostima nadohvat ruke te da su gostima na raspolaganju brojni sadržaji, uključujući i kupanje u otvorenim ili zatvorenim bazenima, tako da, u slučaju kiše ne zavisite ni od vremenskih uslova.

"Tu su i brojni ostali sadržaji, poput luksuznog wellnessa, odlične hrane, brojnih rekreativnih sadržaja. Tokom slobodnog vremena naši gosti mogu da uživaju i u šetnji po prelijepoj prirodi. I mikroklima koja okružuje 'Banju Vrućicu' je u ovom periodu povoljnija u odnosu na gradske sredine. Danju nema velikih vrućina, a noći su svježije", rekao je Radošević.

Odmaranje na domaćim destinacijama, potvrđuje on, značajno je i za našu ekonomiju.

"Odmaranjem u našim turističkim kapacitetima gosti pomažu domaćoj turističkoj privredi, koja zapošljava veliki broj ljudi. Time se čuvaju radna mjesta te se povećava platežna sposobnost radnika", istakao je Radošević.

Istakao je da je turizam veliki multiplikant potrošnje, jer ko god dođe u neko turističko mjesto, dio sredstava potroši i u okolnim prodajnim mjestima, od čega koristi ima kompletna lokalna zajednica.

"Banja Vrućica" je, podsjetimo, i prije pandemije virusa korona bila poznata po visokom stepenu sprovođenja higijenskih mjera, a sada je nivo zaštite dodatno povećan. O svojim gostima brinu maksimalno, kako bi izbjegli eventualne neželjene posljedice.

"Banja Vrućica" se, inače, prostire na površini od 75 hektara, a okružena je brojnim uređenim stazama u prirodi, što gostima pruža dodatne mogućnosti kada je riječ o rekreaciji.

Da bi svojim gostima ponudili sve što im je potrebno, uključili su se i u projekat turističkih vaučera. Kako bi dodatno olakšali korištenje vaučera svim građanima, iz "Banje Vrućice" su u tu svrhu otvorili i posebnu telefonsku liniju, tako da na broj 053/421-400 tokom cijelog dana možete dobiti sve potrebne informacije te rezervisati smještaj.

AKCIJSKI ARANŽMANI

Ako želite da isplanirate odmor bez stresa, u srcu prirode, uz vrhunsku uslugu, pravi izbor za vas su akcijski wellness aranžmani ZTC-a "Banja Vrućica" - "Ljetnje opuštanje", "Ljetnji odmor" i "Porodični odmor".

Akcija aranžmana "Ljetnje opuštanje" i "Ljetnji odmor" traje do 31. avgusta, a aranžman "Porodični odmor" do 15. novembra 2020. godine.

ARANŽMAN "LJETNJE OPUŠTANJE"

Cijena aranžmana iznosi 240 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi. Za djecu uzrasta do sedam godina boravak na bazi paketa "Ljetnje opuštanje" je gratis. Za djecu od sedam do 12 godina boravak na bazi paketa "Ljetnje opuštanje" iznosi 50 KM dnevno, što podrazumijeva polupansion uz korištenje otvorenog i zatvorenog bazena.

Ovaj aranžman sadrži:

- Tri polupansiona u dvokrevetnim sobama

- Slobodno korištenje zatvorenog, rekreativnog bazena

- Slobodno korištenje otvorenog bazena

- Noćno kupanje do ponoći petkom i subotom

- Slobodno korištenje green spa oaze

- Svakodnevni aerobik u vodi

ARANŽMAN "LJETNJI ODMOR"

Cijena aranžmana "Ljetnji odmor" iznosi 419 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi. Za djecu uzrasta do sedam godina boravak na bazi ovog paketa je gratis. Za djecu od sedam do 12 godina boravak na bazi paketa "Ljetnje opuštanje" iznosi 45 KM dnevno, što podrazumijeva polupansion uz korištenje otvorenog i zatvorenog bazena.

Ovaj aranžman sadrži:

- Pet polupansiona u dvokrevetnim sobama

- Jedna aroma masaža "Stara Banja" u trajanju od 30 minuta

- Jedna osvježavajuća kupka u trajanju od 20 minuta

- Slobodno korištenje zatvorenog, rekreativnog bazena

- Slobodno korištenje otvorenog bazena

- Noćno kupanje do ponoći petkom i subotom

- Slobodno korištenje green spa oaze

- Svakodnevni aerobik u vodi

- 10 odsto popusta na ostale usluge wellness centra

ARANŽMAN "PORODIČNI ODMOR"

(za minimalno dvije odrasle osobe)

Cijena aranžmana "Porodični odmor" u hotelu "Kardial" iznosi 299 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi, a u hotelima "Posavina" i "Srbija" 216 KM. Za djecu uzrasta do sedam godina boravak na bazi paketa "Porodični odmor" je gratis.

Za djecu od sedam do 12 godina boravak na bazi paketa "Porodični odmor" u hotelu "Kardial" iznosi 180 KM, a u hotelima "Posavina" i "Srbija" 140 KM, što podrazumijeva polupansion uz korištenje otvorenog i zatvorenog bazena.

Ovaj aranžman sadrži:

- četiri polupansiona u dvokrevetnim sobama

- slobodno korištenje zatvorenog rekreativnog bazena

- slobodno korištenje otvorenog bazena

- svakodnevno korištenje green spa oaze

- jedna Oriental sauna

- jedna Kardial sauna

- dva puta po sat vožnja biciklom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije