Privreda

Privlačenje investicija - cilj sajma "Ekspo 2018"

Privlačenje investicija - cilj sajma "Ekspo 2018"
Foto: N.N. | Privlačenje investicija - cilj sajma "Ekspo 2018"

BANJALUKA - Privlačenje investicija i predstavljanje potencijalnih projekata, mogućnosti za ulaganje i kapaciteta građevinskog sektora glavni su ciljevi specijalizovanog Međunarodnog sajma nekretnina i investicija u Banjaluci "Ekspo 2018", koji će sutra biti otvoren.

Dvodnevna manifestacija, druga po redu, biće održana u prostorijama "Banjalučkog sajma", a organizatori očekuju više izlagača i posjetilaca u odnosu na prošlu godinu.

Organizator sajma Predrag Tešić kaže da, osim velikog broja domaćih, očekuju i izlagače iz Srbije i Hrvatske.

"Među izlagačima očekujemo investitore u stambeno-poslovne objekte, proizvođače i distributere materijala za gradnju, agencije za nekretnine, projektne biroe, arhitekte, banke, osiguravajuće kuće, investicione fondove, opštine i gradove i sve koji imaju investicione projekte ili ideje i žele da se predstave posjetiocima i stručnoj javnosti", istakao je Tešić.

On je dodao da su u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske obezbijedili besplatno štandove za sve opštine i gradove koje žele da se pojave na sajmu.

Na sajmu će biti organizovane i panel-diskusije o temama uspostavljanje katastra nepokretnosti, registar cijena nepokretnosti, e-katastar, energetska efikasnost objekata, industrijske i poslovne zone, javno-privatno partnerstvo, investicije u energetski sektor, poslovne zone, legalizacija nekretnina i arhitektura i turizam.

Partneri u organizaciji Sajma su Vlada Republike Srpske, Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Srpske i Područna Privredna komora Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije