Privreda

Privredna komora RS upozorava: Lažno se predstavlja nudeći usluge i saradnju

Privredna komora RS upozorava: Lažno se predstavlja nudeći usluge i saradnju
Foto: N.N. | Privredna komora RS upozorava: Lažno se predstavlja nudeći usluge i saradnju

Privredna komora Republike Srpske upozorila je danas da se osoba pod imenom Pero Sotele lažno predstavlja kao potpredsednik Srpsko-albanske privredne komore (SAPK) i nudi usluge povezivanja privrednika iz Republike Srbije i Republike Srpske sa partnerima iz Albanije.

Navedeni se obraća direktno privrednicima nudeći usluge za koje traži novčanu nadoknadu, nudi potpisivanje ugovora o saradnji i predlaže da se određeni iznos sredstava za ostvarivanje poslovnih projekata daje/dobija u gotovini.

 Kontakt telefon sa kojeg je komunicirao je +38166 5833668 (nije dostupan za pozive, samo preko Viber-a), a njegova elektronska adresa je [email protected]

Prilikom predstavljanja poziva se na činjenicu da je 2016. godine osnovana Trgovinsko industrijska komore Albanije i Srbije (TIKAS) u čijem osnivanju je učestvovala PKS, ali je on naziva SAPK.

"Želimo da vas upozorimo na pomenute aktivnosti koje mogu da Vas dovedu u zabludu da iza inicijative stoji Privredna komora Srbije, što nije slučaj. Kao što Vam je poznato Privredna komora Srbije je osnivač Trgovinsko industrijske komore Albanije i Srbije (TIKAS) koja trenutno okuplja 80 privrednih subjekata iz Srbije i 67 iz Albanije članice TIKAS-a, koja predstavlja i promoviše interese naših članica u Albaniji", kažu u Privrednoj komori RS.

Podsjećaju da je predstavnik Privredne komore Srbije u Albaniji Nikola Vuljaj (kontakti: [email protected], +355 69 2851745) koji blisko sarađuje sa albanskim partnerima u  Trgovinsko industrijskoj komori Albanije i Srbije (TIKAS). 

"Preko njega možete  ostvariti komunikaciju i dobiti sve neophodne informacije u vezi sa poslovanjem ove asocijacije,  njenim članovima, kao i u vezi sa poslovanjem u Albaniji", poručuju iz Privredne koore RS.

Predsednik TIKAS-a je Jusuf Fera, vlasnik kompanije Ferra iz Albanije, a kopredsedavajući je Miroljub Aleksić, direktor i vlasnik Alko grupe, iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije