Privreda

Privrednici: Pravilnik o izgledu policijske uniforme problem za bh. kompanije

Privrednici: Pravilnik o izgledu policijske uniforme problem za bh. kompanije
Foto: Ilustracija | Privredne komore RS i FBiH: Pravilnik o izgledu policijske uniforme problem za bh. kompanije

SARAJEVO - Privredna komora Federacije BiH i Privredna komora Republike Srpske uputile su dopis Ministarstvu bezbjednosti BiH u kojem navode da će novi Pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH izazvati probleme velikom broju bh. kompanija koje se bave tom djelatnošću.

U tom smislu entitetske privredne komore uputile su zajedničku molbu da se pokrene dijalog sa bh. proizvođačima vojne i policijske opreme.

"U prethodnim dopisima koji su upućeni resornom ministarstvu od naših institucija, ali i proizvođača, nastojali smo ih informisati da ne zahtijevamo povlašteni položaj proizvođača, niti snižavanje kriterija kvaliteta uniformi, već mogućnost otvorenog dijaloga kako bi se upoznali o posljedicama koje će donijeti novi Pravilnik, te pravo na učestvovanje u procesu javnih nabavki", navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da bh. proizvođači izrađuju kvalitetne proizvode koji opravdavaju svoju namjenu.

"Kao takvi uspješno ispunjavaju sve uslove i veoma strogo propisane standarde na inostranim tržištima. Takođe, radi se o domaćim kompanijama izvrsne tehnološke opremljenosti, koje zapošljavaju velik broj radnika uz angažovanje i dodatnih kooperanata, a čiji su proizvodi na inostranim tržištima prepoznati kao kvalitetni", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije