Privreda

Privrednici iz Srpske na sajmu u Novom Sadu

Privrednici iz Srpske na sajmu u Novom Sadu
Foto: RTRS | Privrednici iz Srpske na sajmu u Novom Sadu
Srna

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH organizovaće nastup domaćih privrednika na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti otvoren sutra.

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, predstaviće se šest privrednih društava - "HI Destilacija" Teslić, "Mladegs Pak" Prnjavor, PI "Sava Semberija" Bijeljina, "Farmavit" Ljubinje, "Viva ofis hom" (Viva office home) Banjaluka, "Dionis Ljubniča" - "Vinarija Pajić" Brčko i grupacija organskih proizvođača Republike Srpske, dok će posredstvom kataloga biti predstavljeno više od 50 kompanija.

U toku sajma, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva, saopšteno je danas iz Privredne komore Republike Srpske.

U saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Privredna komora Republike Srpske, nakon svečanog otvaranja, organizovaće i okrugli sto o temi "Unapređenje privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske".

Biće održani i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva, čiji je jedan od koorganizatora Privredna komora Republike Srpske.

Novosadski sajam okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije