Privreda

Profitabilno poslovanje "Triglav grupe" u prvom polugodištu

Profitabilno poslovanje "Triglav grupe" u prvom polugodištu
Foto: N.N. | Profitabilno poslovanje "Triglav grupe" u prvom polugodištu

BANJALUKA - "Triglav grupa" ostvarila je u prvih šest mjeseci dobit od 35,6 miliona evra prije oporezivanja.

Iako je došlo do pada dobiti, u ovoj grupi ocjenjuju kako će do kraja godine biti realizovana planirana dobit na godišnjem nivou.

"Poslovanje u prvoj polovini godine bilo je dinamično, ali uz dobar rast premija na poslovanje su uticali masovni štetni događaji te niži prinosi od naših investicija. S vidika godišnjih i strateških ciljeva postignutim smo zadovoljni. Na svim našim tržištima u obje naše djelatnosti dosljedno smo nastavili s aktivnostima strategije rasta i razvoja. U središtu naše aktivnosti su naši klijenti, njima prilagođavamo poslovanje, digitalizujemo i pojednostavljujemo procese, razvijamo cjelovite osiguravajuće uslužne proizvode i multikanalni pristup do njih", kazao je Andrej Slapar, predsjednik Uprave "Triglav grupe".

U prvih šest mjeseci ove godine "Triglav osiguranje" Banjaluka bilježi rast bruto fakturisane premije u visini od 5,6 miliona KM (2,9 miliona evra), što predstavlja rast od četiri odsto u odnosu na prethodnu godinu.

"Za 'Triglav osiguranje' Banjaluka prva polovina 2018. je bila dinamična i uspješna. Iza nas je proslava 10 godina poslovanja 'Triglav osiguranja' na području RS, gdje smo imali priliku da dodatno učvrstimo poslovne veze, što nam daje vjetar u leđa za dalje investicije. Uz podršku matične kuće i predanim radom zaposlenih u mogućnosti smo da dosljedno pratimo strateške ciljeve Društva uz nastavak dobrog poslovanja", izjavio je Matej Žlajpah, direktor "Triglav osiguranja" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije