Privreda

Proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu

Proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
Foto: SERBIA ZIJIN COPPER DOOS | Proizvedeno rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu
N.N.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona.

Njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Zijina, izvučeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu.

"U svim aspektima poslovanja Serbia Zijin Copper primjetan je pomak. Evidentno je da smo se pokrenuli i u poljima upravljanja bezbjednošću i zaštite životne sredine, a to je vidljivo na svim nivoima. Poboljšanja se, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na rezultate u proizvodnji", rekao je generalni direktor "Serbia Zijin Copper" Jian Ximing.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije, saopšteno je iz ove kompanije, prenosi B92.

"Prvi put od dolaska Zijina, za mjesec dana proizvedeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu, tačnije 5.188 tona", rekao je Jian Ximing.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je "teška" nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona.

Rudari i floteri u "Velikom Krivelju" dali su prošlog mjeseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz "Novog Cerova" "izmjeren" je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske "Jame".

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartau 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije