Privreda

Pratite nas na Google news

Proizvođačke cijene u decembru više za 1,2 odsto

Proizvođačke cijene u decembru više za 1,2 odsto
Foto: Ilustracija | Proizvođačke cijene u decembru više za 1,2 odsto
Srna

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u decembru prošle godine više su za 1,2 odsto u odnosu na novembar iste godine, te niže za 0,3 odsto u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

U decembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 1,6 odsto, dok su u odnosu na decembar 2019. godine niže za 0,2 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u decembru prošle godine više su za 0,4 odsto u odnosu na novembar, dok su u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježile pad od 0,4 odsto.

U decembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji za 3,2 odsto, intermedijarnim proizvodima za 0,6 odsto, te trajnim proizvodima za 0,1 odsto, dok je pad zabilježen u kapitalnim proizvodima za 0,5 odsto.

Proizvođačke cijene u decembru prošle, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, više su u intermedijarnim proizvodima za 0,1 odsto, kapitalnim proizvodima za 0,9 odsto i trajnim potrošačkim dobrima za 0,5 odsto, dok je pad zabilježen u energiji za 0,4 odsto, te netrajnim proizvodima za 1,1 odsto. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije