Privreda

Projekat koji je u test fazi, a u njega već uložen 31 milion dolara

Projekat koji je u test fazi, a u njega već uložen 31 milion dolara
Foto: Image by 3D Animation Production Company from Pixabay | Projekat koji je u test fazi, a u njega već uložen 31 milion dolara

Startap koji se bavi virtuelnim prezentacijama sakupio je 31 milion dolara od investicija, a još uvijek je u test fazi.

U pitanju je projekat po imenu "Mmhmm", koji pruža inovativan pristup prezentacijama, a ovaj uspjeh su ostvarili samo pet mjeseci nakon pokretanja. Kako navode, njihov cilj je da video sastanke učini zabavnijim.

Pozadine se brzo mijenjaju, omogućeno je korišćenje animacija, a postoje i virtuelne sobe u kojima se vidi tekst prezentacije dok se telo govornika koji se obraća smanjuje kako bi rukom mogao da pokazuje ono na čemu je trenutni fokus.

Startap je u maju počeo sa radom, a danas ima na hiljade korisnika koji ga testiraju, kao i listu čekanja od 100.000 ljudi, piše "Forbes".

U srijedu je dobio 31 milion dolara koje će iskoristiti za širenje. U ovu cifru ulazi 21 milion iz serije A investicija koju je predvodila "Sequoia", dodatnih pet miliona osnivačevog startap studija All Turtles, i pet miliona od Silicon Valley Bank-a.

Ovo Mmhmm dovodi do procjene od 100 miliona dolara, i to prije zvaničnog puštanja u rad. Očekuje se da će se zvanična verzija za preduzeća pojaviti početkom 2021. godine, prenosi "B92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije