Privreda

Pratite nas na Google news

Promet na Banjalučkoj berzi 1,88 miliona KM

Promet na Banjalučkoj berzi 1,88 miliona KM
Foto: Ilustracija | Promet na Banjalučkoj berzi 1,88 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Na Banjalučkoj berzi danas je ostvaren promet od 1,88 miliona KM u 96 zaključenih poslova, podaci su iz Berze.

Najveći promet od 626.431 KM ostvaren je trgovanjem obveznicama Republike Srpske - izmirenje ratne štete devet.

Najveći rast vrijednosti od pet odsto bio je kod akcija banjalučke "Boske", dok je najveći pad vrijednosti od 41,27 odsto bio kod akcija "Sarajevo gasa" iz Istočnog Sarajeva.

Vrijednost berzanskog indeksa opala je za 0,43 odsto i iznosila je 612,31 poen. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije