Privreda

Promovisana kampanja "Uživaj u Srpskoj": RS sigurna destinacija

Promovisana kampanja "Uživaj u Srpskoj": RS sigurna destinacija
Foto: N.N. | Promovisana kampanja "Uživaj u Srpskoj": RS sigurna destinacija za odmor

BANJALUKA - Svjetski dan turizma u RS obilježen je predstavljanjem kampanje "Uživaj u Srpskoj", koja za cilj ima promociju RS kao sigurne destinacije, u kojoj turistički radnici, ali i ugostitelji poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona i u kojoj turisti mogu provesti siguran odmor ili poslovno putovanje.

Rečeno je ovo danas prilikom prezentacije kampanje Ministarstva trgovine i turizma RS u saradnji s Udruženjem HORECA RS, koja je zamišljena kao nastavak uspješne kampanje "Doživi Srpsku".

Svjetski dan turizma ove godine obilježen je širom svijeta 27. septembra, a središnja tema mu je "Turizam i ruralni razvoj".

Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma RS, kazala je da je turizam svakako grana privrede koja je najviše pogođena pandemijom virusa korona, ne samo u RS, već i u cijelom svijetu.

"Kampanja 'Uživaj u Sprskoj' je nastavak kampanje 'Doživi Srpsku', koja je ranije sprovedena. Želimo da RS promovišemo kao jednu sigurnu destinaciju, u koju će turisti iz raznih zemalja moći doći i osjećati se sigurnim i provesti svoj odmor ili poslovni dolazak na siguran način", rekla je Gašićeva.

Dodala je da je RS spremna na sve predstojeće izazove u turizmu, koji su zbog epidemiološke situacije veliki.

"Nismo sigurni šta nas sve očekuje, u kom smjeru će ići pandemija i kako će se situacija razvijati na terenu, ali želimo da pokažemo da smo spremni da, u ovim posebnim uslovima, koji su drugačiji od onih na koje smo navikli, razvijamo turizam", rekla je Gašićeva.

"Smatramo da je ruralni turizam dio turizma u koji treba ulagati. Pretpostavka je da se u ruralnom turizmu mogu lakše ispoštovati sve epidemiološke mjere", naglasila je Gašićeva.

Dalibor Šajić, predsjednik Udruženja poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva HORECA RS, udruženja koje je osnovano tokom pandemije virusa korona, rekao je da je važno napomenuti da RS ima dobar turistički potencijal.

"Naglasak treba da bude ne toliko na samom virusu, već na pozitivnim aspektima našeg turizma", rekao je Šajić.

Dodao je da poslodavci ne žele da novi talas zaraze krene iz trgovina, kafića, restorana ili hotela, te da je važno da se podigne svijest svakog pojedinca o očuvanju kolektivnog zdravlja.

"Ako poslodavac primijeni sve propisane mjere koje nalažu Institut za javno zdravstvo i Republički štab za vanredne mjere, to ne znači mnogo ako se pojedinac ne pridržava tih mjera", kazao je Šajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije