Privreda

Promovisati svijetle primjere u privredi

Promovisati svijetle primjere u privredi
Foto: N.N. | Promovisati svijetle primjere u privredi
Bojana Živanić

TESLIĆ - Smanjivanje oporezivanja rada kako bi se on rasteretio i povećala neto plata, kao i poboljšanje i kontinuiran rad na socijalnom dijalogu, neki su od glavnih ciljeva Unije udruženja poslodavaca RS.

Rečeno je ovo na radionici "Socijalni dijalog i uloga medija", održanoj u Banji Vrućici u Tesliću, koja se odvija u okviru projekta "Podrška socijalnim partnerima u socijalnom dijalogu", a koji finansira EU.

"Kada se govori o minimalnoj zaradi, nju prima oko 29.000 ljudi u RS, od čega je njih 5.000 u javnom sektoru, te je neophodno da sarađujemo i radimo konstantno na rasterećenju rada kako bi u nekom budućem periodu svi bili u boljem položaju", istakao je Dejan Mijić, potpredsjednik Unije udruženja poslodavaca RS (UUP RS).

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju saradnja Unije s medijima, neophodno je što više promovisati svijetle primjere u privredi, jer u RS postoji mnogo pozitivnih primjera koji zaslužuju da budu prezentovani.

Dragutin Škrebić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS, kazao je da je dosadašnja saradnja između medija i Unije uvijek bila korektna te da će Unija u budućem periodu nastojati da još poboljša pomenutu komunikaciju.

Saša Aćić, direktor UUP RS, kazao je da trenutno ne postoji kvalitetan dijalog između Sindikata, Vlade i poslodavaca te da se mora kontinuirano raditi na unapređenju ove vrste dijaloga.

Stevo Pucar, profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kazao je da bi RS mogla da uči na primjeru Rumunije, koja je iskoristila strane investicije, privukla ulagače te obezbijedila nagli rast BDP-a.

"Problem ovog područja je i privredna neaktivnost, jer imamo svega osam preduzeća na 1.000 stanovnika", rekao je Pucar.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije