Privreda

Organski proizvođači iz Srpske prvi put na sajmu u Novom Sadu

Organski proizvođači iz Srpske prvi put na sajmu u Novom Sadu
Foto: Srna | Prvi put na na sajamu u Novom Sadu organskih proizvođača iz Srpske

NOVI SAD - Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je danas da će se prvi put otkako republička Privredna komora nastupa na Međunarodnom poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu na njenom štandu predstaviti i grupacija reprezentativnih organskih proizvođača iz Srpske.

"Osim grupacije reprezentativnih organskih proizvođača, sajamskim posjetiocima će se direktno predstaviti i šest reprezentativnih preduzeća iz Srpske. Uz to, putem kataloga posjetioci Sajma moći će se uvjeriti u kvalitete više od 50 kompanija iz Republike Srpske", rekao je Ćorić Srni na štandu Privredne komore Srpske na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

On je dodao da je nastup izlagača iz Srpske na prestižnoj sajamskoj manifestaciji još jedna prilika za potvrdu čvrstih ekonomskih veza sa Srbijom.

"Poznato je da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Srpske i zato će i naš nastup na prestižnoj sajamskoj manifestaciji biti u trendu potvrde snažnih ekonomskih odnosa, da se slobodnije izrazim, između dvije bratske države. Ujedno, ovo je prilika da razmijenimo poslovna iskustva sa kolegama iz Srbije, ali i inostranstva i uvjerimo se gdje se mi trenutno nalazimo", rekao je Ćorić.

On je podsjetio da je Privredna komora Srpske praktično stalni član Novosadskog sajma, kao i da ima stalnu postavku na Poljoprivrednom sajmu.

"Ove godine smo na zajedničkom štandu BiH, ali je Privredna komora Republike Srpske nosilac nastupa naših izlagača na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu", rekao je Ćorić.

Na štandu Privredne komore Republike Srpske predstaviće se privredna društva, Hemijska industrija "Destilacija" iz Teslića, "Mladegs pak" iz Prnjavora, prehrambena industrija "Sava Semberija" iz Bijeljine, "Farmavit" iz LJubinja, "Viva ofis houm" iz Banjaluke, "Dionis LJubniča" - "Vinarija Pajić" Brčko, kao i pomenuta grupacija organskih proizvođača Republike Srpske.

U otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma danas je počeo 88. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će trajati do 24. septembra.

Međunarodni sajam odvija se uz strogo poštivanje epidemioloških mjera protiv virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije