Privreda

Pratite nas na Google news

Radnici Aluminija pred HDZ-om, Čović otišao u prostorije preduzeća

Radnici Aluminija pred HDZ-om, Čović otišao u prostorije preduzeća
Foto: Fena | Radnici Aluminija pred HDZ-om, Čović otišao u prostorije poduzeća
Fena

​MOSTAR - Radnici mostarskog Aluminija oko 11.30 sati okupili su se ispred sjedišta HDZ-a BiH u Mostaru, iako je čelnik te stranke Dragan Čović otišao u prostorije Uprave Aluminija.

Kako prenosi Fena, predsjednik HDZ BiH Čović već je napustio sjedište stranke i otišao na sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija, koji je najavljen za 12 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija.

Oko t hiljadu radnika Aluminija i drugih građana Mostara okupilo se ispred sjedišta HDZ-a BiH. Radnici Aluminija insistiraju da se sastanak s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem održi u sjedištu HDZ-a BiH, a ne u krugu poduzeća.

Po riječima predsjednika Nezavisnog sindikata Aluminija Romea Biokšića, u srijedu je dogovoreno da se sastanak Čovića, čelnika Aluminija, članova Nadzornog odbora Aluminija i predstavnika sindikata održi u stranačkom sjedištu u samom gradu, a da su jutros, bez ikakve prethodne komunikacije, obaviješteni da će Čović doći u krug tvornice, koja se nalazi na periferiji grada.

Čelnici Sindikata i dalje stoje s okupljenim radnicima ispred zgrade HDZ-a BiH i ne žele se uputiti prema Upravnoj zgradi Aluminija gdje se nalazi Čović s članovima Uprave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije