Privreda

Radnici za ponedjeljak najavili generalni štrajk

Radnici za ponedjeljak najavili generalni štrajk
Foto: Ilustracija | Radnici za ponedjeljak najavili generalni štrajk

GACKO - Radnici gatačkog "Vodovoda" najavili su za ponedjeljak, 18. mart, stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata, zaostalih doprinosa i nefunkcionisanja ovog preduzeća koje više nema ni dovoljno tehničko-materijalnih sredstava za neometan rad.

Predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća Pero Mrkajić rekao je Srni da su radnici posljednju platu primili za septembar 2018. godine i to iz dva dijela u januaru ove godine, zbog čega su već danima u štrajku upozorenja.

"Ovo je neodrživo stanje. Odlučili smo da stupimo u generalni štrajk nakon koga ćemo donijeti odluku da li ćemo prisupiti rigoroznijim mjerama sindikalne borbe", naveo je Mrkajić.

On je istakao da su u ovu situaciju došli zbog prekomjernog zapošljavanja u "Vodovodu", u kome sada radi 58 radnika, dok je predviđeno da maksimalan broj radnika ne bi trebao da pređe 40.

Prema njegovim riječima, u više navrata su se sastajali sa rukovodstvom opštine Gacko, ali ti razgovori nisu dali željene rezultate i rješavanje agonije radnika "Vodovoda".

Predstavnik opštinskog kapitala u "Vodovodu" Jovan Kovačević juče je podnio ostavku na ovu funkciju.

Kovačević, koji je i predsjednik Skupštine opštine Gacko i visoki funkcioner tamošnjeg SDS-a, danas se nije javljao na pozive novinara Srne, a iz njegovom kabineta poručeno je da je na službenom putu.

Opština Gacko u preduzeću "Vodovod" ima 64 odsto vlasničke strukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije