Privreda

Radović: Neto gubitak "Pošta Srpske" u prvom polugodištu 130.603 KM

Radović: Neto gubitak "Pošta Srpske" u prvom polugodištu 130.603 KM
Foto: N.N. | Radović: Neto gubitak "Pošta Srpske" u prvom polugodištu 130.603 KM
Srna

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora "Pošta Srpske" Miladin Radović rekao je da je ovo preduzeće u prvih šest mjeseci ove godine imalo neto gubitak od 130.603 KM, a ne dobit od oko 800.000 KM, kako je prezentovano tokom primopredaje dužnosti početkom jula.

Radović je naveo da je prethodni direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća prezentovala poslovanje preduzeća u prvom polugodištu od skoro 800.000 KM dobiti, odnosno da je u tom periodu prvi put u istoriji ovog preduzeća ostvarena dobit iz redovnog poslovanja i to 383.000 KM, te kada se tome doda dobit od kapitala od 414.000 KM, ukupna dobit preduzeća zaključno sa 30. junom iznosila je 797.577 KM. 

Prema njegovim riječima, stvarno stanje poslovanja "Pošta Srpske" je da je nakon završenog šestomjesečnog izvještaja preduzeća u skladu sa računovodstvenim pravilima prikazan poslovni gubitak od 346.395 KM, odnosno ukupan neto gubitak od 130.603 KM, saopšteno je iz "Pošta Srpske". 

"Razlozi za ovakav rezultat su neuknjiženi troškovi koje je preduzeće imalo u prvoj polovini godine, odnosno u periodu kada nisam bio na čelu preduzeća. Dio prispjelih troškova nije uknjižen u cijelosti, odnosno rasporedio se u drugu polovinu godine, a s obzirom na preuzete obaveze po osnovu pokrenutih i završenih postupaka javnih nabavki do kraja godine, očekuju se još veći rashodi", naveo je Radović. 

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora "Pošta Srpske" Miladin Radović preuzeo je 2. jula dužnost od dotadašnjeg direktora Jasminke Krivokuće, koja je na čelu ovog javnog preduzeća bila 13 godina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije