Privreda

Rafinerija ulja Modriča proslavila 70. rođendan

Rafinerija ulja Modriča proslavila 70. rođendan
Foto: Youtube / Printscreen | Rafinerija ulja Modriča proslavila 70. rođendan

​MODRIČA - Direktor Rafinerije ulja Modriča Vladimir Oniščenko izjavio je danas da je ponosan na tradiciju ovog privrednog subjekta dugu 70 godina i kvalitet proizvoda kojeg se ova rafinerija pridržavala.

"Imamo veliki asortiman ulja i drugih proizvoda i to je naš ponos. Naše osnovno bogatstvo su ljudi koji su Rafineriju, kroz nekoliko generacija, od male firme doveli do velike proizvodnje", rekao je Oniščenko u Modriči povodom obilježavanja 70 godina Rafinerije, prenosi "Srna".

On je naveo da je proslava prilika da se gosti upoznaju o tome kako se Rafinerija obnovila.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Rafinerija ulja Modriča simbol energetske industrije Srpske i nosilac razvoja opštine Modriča.

"Posljednjih nekoliko godina Rafinerija ulja Modriča dostigla je poseban nivo tehnološkog unapređenja. Trenutno se u 23 zemlje svijeta nalaze proizvodi ove rafinerije koja ima prepoznatljiv brend", rekao je Đokić povodom 70 godina rada Rafinerije.

Đokić je rekao da Vlada Republike Srpske želi i dalje da bude pouzdan partner i snažna podrška Rafineriji ulja Modriča, kao i čitavoj grupaciji "Nestro".

On je poželio da Rafinerija ulja Modriča ostvari svoje poslovne planove, navodeći da je jedan od poslovnih planova širenje na druge oblasti energetike, izgradnja novih energetskih objekata u Modriči i razvoj bazne proizvodnje i prerade ulja.

Ruska državna kompanija "Zarubežnjeft" od 2007. godine uspješno posluje u Republici Srpskoj razvijajući Rafineriju nafte Brod, Rafineriju ulja Modriča, mrežu benzinskih stanica "Nestro petrol", te privredno društvo "Optima grupa" Banjaluka.

U preduzećima u okviru grupacije zaposleno je više od hiljadu radnika, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije