Privreda

Rais Safin, generalni direktor NESTRO PETROLA: U ponudi novi proizvod

Rais Safin, generalni direktor NESTRO PETROLA: U ponudi novi proizvod
Foto: N.N. | Rais Safin, generalni direktor NESTRO PETROLA: U ponudi novi proizvod

Kompanija NESTRO PETROL je bitan član NESTRO grupacije, tržištu poznata po svojim maloprodajnim objektima, benzinskim stanicama. Kompanija se konstantno bavi kvalitetom motornog goriva na svojim benzinskim stanicama, redovno ga kontroliše i ne odustaje od svojih planova za razvoj i rast. NESTRO PETROL gradi moderne benzinske stanice, uvodi novo brendirano gorivo, otvara nova radna mjesta i povećava plate. O svemu ovome za "Nezavisne novine" govori Rais Safin, generalni direktor NESTRO PETROLA.

Na čemu se zasniva cjelokupno poslovanje i koje su vrijednosti kompanije NESTRO?

Kompanija s pravom zauzima lidersku poziciju na tržištu. Imamo jednu od najvećih maloprodajnih mreža benzinskih stanica, koje posluju pod jednim brendom - NESTRO, sa znatnim tržišnim učešćem.

NESTRO PETROL kontinuirano insistira na kvalitetu proizvoda i usluga s težnjom da se što više približi potrošačima.

U centru naše pažnje su, kao što je to bilo i ranije, kupac i kvalitetan proizvod, a onda naravno kvalitet usluge koju pružamo. U svakom slučaju, kada imate visokokvalitetnu uslugu i garanciju kvaliteta proizvoda, onda imate zadovoljnog kupca, koji vam se uvijek vraća.

Mi želimo i možemo ponuditi kupcu više od ostalih.

Pomenuli ste kvalitet proizvoda, goriva. Doskora se na NESTRO benzinskim stanicama kupovalo domaće gorivo iz Rafinerije nafte Brod, odakle sada uvozite gorivo?

Tačno. Visok kvalitet goriva na benzinskim stanicama NESTRO obezbjeđivali smo na način da se gorivo isporučivalo direktno iz Rafinerije nafte Brod, bez bilo kakvih posrednika. Na taj način mi smo eliminisali eventualne mogućnosti negativnog uticaja na kvalitet goriva. Gorivo se kontrolisalo i kontroliše se u laboratoriji, prilikom transporta i ponovo na benzinskim stanicama. Trenutno se u Rafineriji nafte Brod, od koje smo mi prethodno uvijek nabavljali gorivo, vrši remont, ali model nabavke proizvoda za NESTRO benzinske stanice ostao je isti. Gorivo nabavljamo isključivo direktno iz rafinerija i ono na naše benzinske stanice dolazi bez učešća posrednika u tom procesu. Trenutno radimo sa dvije velike poznate regionalne rafinerije, koje svoje proizvode plasiraju takođe i na evropska tržišta, a koja su u praksi kvalitetnija od zadatih normativnih parametara.

Vi ste sigurni, ali kako građani mogu biti sigurni u kvalitet goriva, kako kontrolišete kvalitet?

Mi svojim potrošačima garantujemo visok kvalitet goriva, s obzirom na to da je naša kompanija ovdje u realnoj prednosti, jer mi imamo vlastitu najsavremeniju laboratoriju za kontrolu kvaliteta u Rafineriji nafte Brod. Kontrola kvaliteta goriva je dosta skupa. Pojedine kompanije pokušavaju na različite načine da naprave balans između broja analiza koje vrše za kontrolu kvaliteta i rashoda. Mi nemamo potrebu da na tome štedimo, u sopstvenoj laboratoriji kontrolišemo kvalitet i po svim parametrima radimo maksimalan broj uzoraka, kako s NESTRO benzinskih stanica, tako i iz auto-cisterni. Na taj način, vlastiti sistem kontrole goriva u svim fazama njegove isporuke i prodaje omogućava nam da budemo uvjereni da će ono biti kvalitetno za naše potrošače.

Na vašim BS već se može primijetiti novi dizajn za brendirano gorivo N+. Ovo gorivo već je bilo u ponudi na pojedinim BS, da li je to bio testni period i do kojih zaključaka ste došli u tom periodu?

Drago mi je da ste primijetili novitet. Statistika je pokazala da se vozni park građana obnavlja i da se povećava broj vozača koji žele da u svoj automobil sipaju gorivo s poboljšanim karakteristikama. Naša kompanija je odgovorila na zahtjeve tržišta aditiviranim dizel gorivom N+, koje smo razvili u saradnji s jednom od najvećih hemijskih kompanija iz Njemačke. U tom smislu, kompanija je ciljano težila da poboljša sljedeće karakteristike: eliminisanje pojave štetnih naslaga, duži vijek trajanja motora i niža potrošnja goriva do četiri odsto. Kao što se da primijetiti, namjerno smo išli na opciju povećanja trajnosti motora, shvatajući koliko je to važno za naše kupce, koji vodeći računa o svojim vozilima žele da ga zaštite od habanja i omoguće kvalitetniju vožnju. Njima i jeste namijenjeno gorivo N+, ali i onim vozačima koji imaju stariju generaciju vozila, jer primjena kvalitetnijeg goriva može samo da pomogne motoru.

Pilot-projekat ili, kako to vi kažete, testni period uvođenja novog goriva realizovan je tokom 2017. godine na tri benzinske stanice. Nakon istraživanja tržišta, ispitivanja u inostranim laboratorijama i laboratoriji Rafinerije nafte Brod, pristupilo se razvoju inovativnog goriva koje danas nosi već prepoznatljiv naziv N+, kao i prije dvije godine. Poboljšano gorivo je u prodaji, a sada već tradicionalno pripremili smo mnogo pogodnosti za kupce ove vrste goriva. Svi oni koji kupe N+ dizel gorivo u iznosu od 30 KM dobijaju nagradnu greb-karticu i time mogućnost da osvoje neku od nagrada. Nagradna igra traje do 25. februara.

Nedavno su počeli radovi na benzinskoj stanici NESTRO u Zalužanima na auto-putu. Koliko će trajati radovi i koliko ste uložili u novu BS?

To će biti jedna od najvećih i najsavremenijih benzinskih stanica, na veoma atraktivnoj i frekventnoj lokaciji. Planirano je da u izgradnju objekta uložimo više od milion evra, a otvaranje ovog savremenog maloprodajnog objekta planirano je na proljeće tekuće godine.

Pretpostavka je da će biti potrebe i za novim radnicima (koliko novih radnih mjesta)?

S obzirom na to da se radi o jednoj od najvećih benzinskih stanica, svakako da će biti i novih radnih mjesta. Računamo da će nam trebati od 15 do 20 novih radnika. Osim toga, želio bih da istaknem da mi pratimo tržišne pokazatelje plata, pa su od Nove godine revidirane plate zaposlenih na NESTRO benzinskim stanicama. Svjesni smo da kvalitetnu uslugu može pružiti samo zadovoljan i motivisan radnik.

Kakvi su vaši planovi u vezi s maloprodajnim lancem benzinskih stanica?

Što se tiče planova, mogu najaviti da imamo namjeru investirati u rebrending 15 benzinskih stanica i rekonstrukciju dvije benzinske stanice. Drugim riječima, nastavićemo da modernizujemo opremu na benzinskim stanicama, da proširujemo uslužno-prodajni prostor i razvijamo usluge.

Istakao bih prisutnost naše maloprodajne mreže i u urbanim i u ruralnim područjima. Ovo nam je izuzetno bitno zbog naše dugogodišnje podrške poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj, kako u vidu nižih cijena regresiranog goriva, akcijskih cijena maziva za poljoprivredne proizvođače u toku sezone, tako i nagradne igre namijenjene samo poljoprivrednicima.

Osim ponude različitih vrsta goriva, šta je to što još nudite potrošačima kao dodatnu uslugu?

Trenutno se na našim benzinskim stanicama nudi prilično širok asortiman dodatnih usluga: prodaja robe iz dopunskog asortimana, kafići, mjenjačnice i auto-praonice.

Svakako se bavimo istraživanjima tržišta i volimo da čujemo šta kupci žele. Želimo da im ponudimo više i u tom pravcu pokušavamo da budemo maksimalno inovativni.

Podsjećam naše kupce da im je na raspolaganju besplatna korisnička linija broj 080050307.

S obzirom na to da se rezultati 2019. već zbrajaju, možete li reći s kojim finansijskim bilansom završavate tu fiskalnu godinu?

Kompanija NESTRO PETROL je uspjela da na najoptimalniji način upravlja svojim zalihama, nabavkom robe te da dodatno optimizuje logistiku i svoje poslovanje.

Izradili smo nove projekte kao što je N+ dizel gorivo, izgradnja i puštanje u rad najsavremenije benzinske stanice, rebrending 15 maloprodajnih objekata i dodatna rekonstrukcija još dvije benzinske stanice.

Smatram da će 2019. godina biti jedna od najuspješnijih s aspekta finansijskih rezultata kompanije za posljednjih pet godina.

Na kraju, želio bih da zahvalim svim našim kupcima što prilikom kupovine biraju NESTRO benzinske stanice.

Novi projekti kompanije NESTRO PETROL

Poboljšano N+ dizel gorivo, rebrending 15 benzinskih stanica, izgradnja nove benzinske stanice na auto-putu Banjaluka - Laktaši i nova radna mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije