Privreda

Pratite nas na Google news

Rajčević: Stimulisati kreiranje novih radnih mjesta

Rajčević: Stimulisati kreiranje novih radnih mjesta
Foto: N.N. | Rajčević: Stimulisati kreiranje novih radnih mjesta u postojećim uslovima
Srna

JAHORINA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević rekao je da je Vladi Republike Srpske cilj da očuva svako radno mjesto i stimuliše kreiranje novih radnih mjesta u postojećim uslovima koji se odnose na epidemiološku situaciju.

Rajčević je ukazao da neće biti lako, da nije lako svuda u svijetu, ali da se može doći do rješenja u direktnoj saradnji sa privredom.

"Mislim da idemo u dobrom pravcu i nakon serije sastanaka izaći ćemo sa novim mjerama", istakao je Rajčević, koji je danas na Jahorini učestvovao na okrugom stolu o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim korona virusom?".

Rajčević je zahvalio Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske za organizaciju okruglog stola, napominjući da je to bila zajednička ideja Vlade, Unije i kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, sve te tri adrese smatraju da je okupljanje pravi način za rješavanje određenih problem u privredi u vezi sa pandemijom virusa korona.

Rajčević je dodao da je okrugli sto organizovan za Sarajevsko-romanijsku i hercegovačku regiju i da je u planu još ovakvih sastanaka po drugim regijama u Republici Srpskoj jer se u ovakvom formatu može doći do zajedničkih rješenja.

Okrugli sto o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim korona virusom?" otvorio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Gosti okruglog stola su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srđan Rajčević, kao i predstavnici lokalnih zajednica i privrednici iz ovog dijela Republike Srpske. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije