Privreda

Razgrabljen promotivni materijal ponude Trebinja u Beogradu

Razgrabljen promotivni materijal ponude Trebinja u Beogradu
Foto: Ustupljena fotografija | Razgrabljen promo materijal turističke ponude Trebinja u Beogradu

TREBINJE - Promotivni materijal i ponude Turističke organizacije Trebinjа bukvalno je razgrabljen na štandu u hali 1 Beogradskog sajma, gdje se od 22. do 25. januara održavao "45. Međunarodni sajam turizma" pod sloganom "Avantura počinje ovdje".

Promo štand trebinjske Turističke organizacije, sa 50 metara kvadratnih prostora, po tradiciji je bio tokom sva četiri dana jedan od najsposjećenijih, čime je, kako su nakon povratka izjavili turistički radnici Trebinja, ponovo dokazano da je ovaj grad odavno pozicioniran kao jedna od najinteresantnijih i najtraženijih turističkih destinacija koje se predstavljaju na sajmu.

“Najveća turistička smotra ove vrste u Jugoistočnoj Evropi okupila je više od 400 domaćih i inostranih izlagača iz preko 27 zemalja svijeta, a sajam je obišlo preko 43.000 posjetilaca, među kojima je vladala festivalska atmosfera koja je odražavala zadovoljstvo, inspiraciju i dobru energiju", naveli su u Turističkoj organizaciji Trebinja.

Pored kataloga, mapa, flajera, brošura, razglednica na kojim su prezentovane sve ljepote Trebinja, predstavljeni su smještajni objekti, restorani, vinarije, te proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, meda, ljekovitog bilja, pružaoci usluga u avanturističkom turizmu i turističke agencije iz ovog grada.

Uz opštu promociju turističke ponude Trebinja, prvog dana predstavljanja je akcenat  stavljen na eno-gastronomsku ponudu Trebinja, vinski turizam i podrume vina generalno, dok je drugog dana posebna pažnja poklonjena promociji kulturno-istorijskih spomenika i znamenitosti, vjerskom turizmu, avanturističkim, sportsko-rekreativnim sadržajima i smještaju.

Trećeg dana svoju ponudu i sadržaje predstavio je turističko-rekreativni kompleks "Grad sunca" čiji su predstavnici posjetiocima štanda podijelili značajan broj "Poklon vaučera" sa popustom od 20% na cijene aranžmana u ovom kompleksu tokom tekuće godine.

“Naš grad su, kroz promotivne priloge, putopisne tekstove i priče, širokom auditorijumu gledalaca, čitalaca i slušalaca predstavile i brojne medijske kuće, TV i radio ekipe, te novinari, putopisaci i predstavnici štampanih i internet medija kojima je promo štand Turističke organizacije, ali i samo Trebinje bilo veoma zanimljivo i interesantno", kažu u Turističkoj organizaciji Trebinja.

Dodaju da su i ove godine uspostavili kontakt sa velikim brojem aktera sajma, napravljeni planovi i ugovoreni poslovi sa novim, te učvršćena i ojačana postojeća saradnja sa brojnim turističkim subjektima, a dogovorena je i organizacija atraktivnih i značajnih dešavanja i manifestacija, pa se, u skladu sa tim, može očekivati da aktuelna turistička godina u odnosu na prethodne bude još uspješnija u smislu broja gostiju koji će posjetiti Trebinje.

U prezentaciji svojih proizvoda su, pored predstavnika TO Trebinje, učestvovali i  predstavnici Grada Trebinja, Hercegovačke kuće, Turističko rekreativnog kompleksa "Grad sunca", Muzeja Hercegovine, turističkih agencija "Lux Travel" i "Friend Travel", te hotela"Platani Eko Invest", a trećeg dana predstavljanja su nastupili i mladi muzičari iz Trebinja "Lana & Mato".

Uz veliki broj posjetilaca gosti promo štanda Turističke organizacije bili su: gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, generalni direktor „Elektroprivrede RS“ Luka  Petrović, ministar trgovine i turizma u Vladi RS Denis Šulić sa saradnicima, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS Zlatan Klokić sa saradnicima, ministar rada i socijalnih pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković sa saradnicima, direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović, direktor TORS-a  Miodrag Lončarević sa saradnicima, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa saradnicima, predstavnici kompanije "Aerodrom Mostar", ali i brojni Trebinjci i Hercegovci koji žive i rade u Beogradu.

Štand su posjetile i brojne ličnosti iz javnog, kulturnog, sportskog i poslovnog miljea Srbije, poput vaterpoliste Nikole Rađena, bivšeg fudbalera i fudbalskog selektora  Vladimira Petrovića Pižona, poznatog mladog glumca Amara Ćorovića i putpopisca Boška Kozarskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije