Privreda

Pratite nas na Google news

"Rebalansirani budžet Srpske biće veći za 60 miliona maraka"

"Rebalansirani budžet Srpske biće veći za 60 miliona maraka"
Foto: Arhiva | "Rebalansirani budžet Srpske biće veći za 60 miliona maraka"
N.N.

BANJALUKA - U budžet Republike Srpske prikupljeno je za 60 miliona konvertibilnih maraka više od plana i ta sredstva biće raspoređena predloženim rebalansom budžeta koji bi pred poslanicima Narodne skupštine trebalo da bude u oktobru, izjavila je ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

"Rebalans je otpilike težak 60 miliona, toliko je više skupljeno prihoda i ti prihodi biće raspoređeni u skladu sa potrebama da bi se do kraja godine i ta sredstva pravilno rasporedila na budžetske korisnike", izjavila je Vidovićeva za "ATV".

Ona je istakla da je rebalans budžeta u izradi, da će ga Vlada usvojiti do kraja septembra, a da je planirano da pred poslanicima bude na oktobarskoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Vidovićeva za pomenutu televiziju navodi da je budžet stabilan, iako Republici Srpskoj još nisu isplaćena dugovanja od indirektnih poreza koja iznose oko 60 miliona KM, redovno se izmiruju svi dugovi, a, kako dodaje, sve je to postignuto najviše zahvaljujući rastu prihoda, ali i suzbijanjem sive ekonomije.

(ATV)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije